Ben jij van plan jouw tuin aan te pakken? Daar hoort het snoeien van de heg natuurlijk ook bij. Dit kan je het beste en bovendien snelste doen met een elektrische heggenschaar. Dan kan je gemakkelijk je heg bijhouden of vormen, zo ziet je tuintje er weer netjes uit. In dit artikel vind je de top 5 beste elektrische heggenscharen.

Top 5 beste Elektrische Heggenscharen

Powerplus Elektrische Heggenschaar

Met deze lange heggenschaar kan je gewoon op de grond blijven staan bij het snoeien van de hoge toppen. Bij de beter bereikbare plekken van de desbetreffende heg of struik kan je zonder het verlengstuk aan de slag. De zwaardlengte is 570 mm. Door de 750w motor kan je door takken tot 24 mm zagen. Ook kan je de messenkop kantelen, waardoor het snoeien nog makkelijker gaat.

Einhell Elektrische Heggenschaar

Als je gemakkelijk heggen en hagen wilt onderhouden is dit de perfecte heggenschaar. Deze bevat een 650w motor met een afneembare schokdemper. Zo kom je gemakkelijk door de takjes heen. Deze heggenschaar bevat een softgrip handgreep. Hierdoor kan je ondanks de trillingen het apparaat stevig vast blijven houden. Er zitten twee handgrepen aan het apparaat voor extra stabiliteit.

Gardena Elektrische Heggenschaar

Deze elektrische heggenschaar is uiterst geschikt voor het bijhouden van dikkere heggen en hagen. Hij kan met gemak door dikkere takken heen snoeien. Hij heeft namelijk een vermogen van 700w. En kan takken met een takdiameter van 35 mm doorzagen. Bovendien heeft deze heggenschaar een comfortabele werking door de fijne handgrip. Het gewicht van de schaar is maar 3,5 kilogram.

BLACK+DECKER Elektrische Heggenschaar

Dit is een stabiele heggenschaar met wel twee handgrepen, zo heb je de maximale controle. Door de 450w motor kan jij met gemak jouw kleine tot middelgrote heggen onderhouden. Deze heggenschaar bevat een zwaardlengte van 50 centimeter. Door het compacte ontwerp is de heggenschaar licht en gemakkelijk vast te houden.

Bosch Elektrische Heggenschaar

Deze heggenschaar van het merk Bosch is door zijn gewicht van 2,6 kilo een erg licht apparaat. Dit zorgt ervoor dat je comfortabel kan snoeien. De mes lengte van deze heggenschaar is 45 centimeter. Met deze elektrische heggenschaar kan je door de mes protector veilig, dicht bij de muur of grond snoeien. Dit is een heggenschaar die uiterst geschikt is voor het bijhouden van kleine heggen en struiken.

Veelgestelde vragen

Hoe duur is een elektrische heggenschaar?

De standaard elektrische heggenschaar kost ongeveer 50 euro. Als je deze van een bekender merk koopt loopt de prijs al snel een stuk omhoog.

Waar op letten bij het kopen van een elektrische heggenschaar?

Er zijn een aantal dingen waarbij je moet bepalen wat jij belangrijk vindt aan een heggenschaar. Wil je namelijk graag een draadloze heggenschaar? Dan kan eentje met een accu erg handig zijn! Ook een hoog vermogen van een heggenschaar is erg handig, zo ga je er sneller doorheen.

Welke elektrische heggenschaar heb ik nodig?

Als je niet graag een ladder opklimt om jouw hoge heg te snoeien, kan een heggenschaar met een steel de perfecte optie zijn. Zoek dan wel naar een lichte heggenschaar, zodat het snoeien nog gemakkelijk gaat.

Bekijk hier de volledige top 5

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *