haag in tuin

Een heg in de tuin: zo kun je er goed voor zorgen

Wil je een prachtige heg in je tuin? Begin met het kiezen van de juiste haagplanten die passen bij je tuinomstandigheden. Plant ze op het juiste moment, geef regelmatig water en bemesting, en snoei op tijd om de vorm te behouden. Let op plagen en ziekten, en communiceer met je buren over het onderhoud van gemeenschappelijke heggen. Zo blijft je heg het hele jaar door gezond en aantrekkelijk!

Read More

verwaarloosde tuin

Een verwaarloosde tuin omtoveren tot een prachttuin: tips

Een verwaarloosde tuin omtoveren tot een prachttuin begint met evaluatie en planning, gevolgd door opruimen en voorbereiding. Herplanten met passende planten en verfraaien met decoratieve elementen geven de tuin een boost. Onderhoud is essentieel voor een blijvend mooie tuin. Veelgestelde vragen bieden nuttige tips en advies voor een succesvolle transformatie.

Read More

Japanse tuin aanleggen

Het ontwerpen van een Japanse tuin: hier kun je rekening mee houden

Het ontwerpen van een Japanse tuin draait om essentiële elementen zoals water, stenen, zorgvuldig gekozen planten en bruggen of paden. Principes zoals eenvoud, balans en rust leiden tot een harmonieuze ruimte. Populaire planten zijn onder andere bamboe, esdoorn en azalea’s. De tuin kan aangepast worden aan beschikbare ruimte, terwijl onderhoud en filosofie flexibel zijn.

Read More

kunstgras of echt gras

​​Kunstgras vs. een echt gras: de verschillen 

Kunstgras en een natuurlijk gazon verschillen in materiaal en onderhoud. Kunstgras vereist weinig onderhoud, blijft het hele jaar door groen en is duurzaam, maar heeft een kunstmatige uitstraling. Een natuurlijk gazon biedt een natuurlijke uitstraling maar vereist intensief onderhoud, water en meststoffen. De keuze hangt af van budget, milieubewustzijn en persoonlijke voorkeur.

Read More

tuin in zomer

Tips om de hele zomer buiten in de tuin te kunnen genieten

Om de hele zomer van je tuin te genieten, richt je deze comfortabel in met tuinmeubelen en schaduw. Zorg voor verkoeling met buitendouches en een zwembad. Plant zomerbloeiers en maak de tuin aantrekkelijk voor insecten. Organiseer buitenactiviteiten en verlicht de tuin ’s avonds voor sfeer. Denk aan duurzame praktijken, maak de tuin kindvriendelijk en zorg voor veiligheid. Kies planten met verschillende bloeiperiodes om het hele seizoen van je tuin te genieten.

Read More