kamerplant kiezen

Kamerplant kiezen: met dit stappenplan kies je de juiste

Het stappenplan voor het kiezen van de perfecte kamerplant begint met het verkennen van de ruimte en het kiezen van de juiste grootte en vorm. Daarna ga je op zoek naar planten die passen bij de lichtinval, onderhoudsbehoeften en jouw persoonlijke smaak. Veelgestelde vragen behandelen onder andere lichtvoorkeuren, onderhoudstips en zelfs welke planten veilig zijn voor nieuwsgierige huisdieren. Laat je groene avontuur beginnen!

Read More

vetplant

Vetplanten binnen verzorgen: dit zijn de stappen

Vetplanten zijn makkelijk te verzorgen en geschikt voor mensen zonder groene vingers. Belangrijke stappen voor de verzorging zijn: het selecteren van geschikte vetplanten op basis van lichtbehoefte, gebruik van de juiste pot en potgrond, plaatsing in goed licht, spaarzaam water geven om wortelrot te voorkomen, en zorgen voor een stabiele temperatuur tussen 18 en 24 graden met een lage luchtvochtigheid.

Read More

kamerplanten

Top 5 snelgroeiende kamerplanten

Breng leven in je huis met snelgroeiende kamerplanten. De ZZ-plant, met zijn opvallende bladeren, brengt een weelderige sfeer. De spinplant voegt een uniek element toe met zijn sprieten. Pothos is perfect als hangplant, terwijl de Monstera Deliciosa groots en trendy is. De rubberplant groeit snel omhoog en straalt elegantie uit. Kies je favoriete groene metgezel en geniet van de prachtige transformatie in je huis.

Read More

kamerplanten op stam

Deze 5 kamerplanten groeien op stam

Op GezelligGroen.nl vind je info over 5 kamerplanten die op een stam groeien. De Ficus Benjamina heeft kleine bladeren en soms een gevlochten stam. Dracaena, met donkere bladeren, heeft weinig water nodig. Pachira Aquatica houdt van vochtigheid. Yucca’s zijn zonliefhebbers met weinig waterbehoefte. De Schefflera heeft handvormige bladeren en wil regelmatig water. Perfect voor thuis!

Read More

mini plantjes

5 mini plantjes voor op de kleinste plekjes

Planten zijn een leuke toevoeging voor jouw interieur, maar dan moeten ze er wel goed bij passen. In bepaalde ruimtes is een grote plant erg handig, hier kun je een grote lege hoek heel mooi mee vullen. Je hebt ook juist van die plekjes waar eigenlijk niet veel meer past, maar wat je toch wilt opfleuren. Denk aan een saai bureau, een lege plank of de bovenkant van een kastje. Op zoek naar de perfecte kleine plantjes? Lees vooral dit artikel.

Read More

twee mensen die kijken naar hun plant met een plantenspuit in de hand

Waarom is het belangrijk om jouw planten af en toe een sproeibeurt te geven?

Iedereen heeft wel een plantenspuit in huis, dit omdat een plantenspuit voor veel dingen handig is, denk hierbij bijvoorbeeld aan het sprayen van je haar. Toch heeft een plantenspuit een doel, het sproeien van jouw plant. Maar waarom is het nou eigenlijk zo belangrijk om jouw kamerplant af en toe te besproeien? Hieronder bespreken wij het […]

Read More