verwaarloosde tuin

Een verwaarloosde tuin omtoveren tot een prachttuin: tips

Een verwaarloosde tuin omtoveren tot een prachttuin begint met evaluatie en planning, gevolgd door opruimen en voorbereiding. Herplanten met passende planten en verfraaien met decoratieve elementen geven de tuin een boost. Onderhoud is essentieel voor een blijvend mooie tuin. Veelgestelde vragen bieden nuttige tips en advies voor een succesvolle transformatie.

Read More

kamerplant kiezen

Kamerplant kiezen: met dit stappenplan kies je de juiste

Het stappenplan voor het kiezen van de perfecte kamerplant begint met het verkennen van de ruimte en het kiezen van de juiste grootte en vorm. Daarna ga je op zoek naar planten die passen bij de lichtinval, onderhoudsbehoeften en jouw persoonlijke smaak. Veelgestelde vragen behandelen onder andere lichtvoorkeuren, onderhoudstips en zelfs welke planten veilig zijn voor nieuwsgierige huisdieren. Laat je groene avontuur beginnen!

Read More

Japanse tuin aanleggen

Het ontwerpen van een Japanse tuin: hier kun je rekening mee houden

Het ontwerpen van een Japanse tuin draait om essentiële elementen zoals water, stenen, zorgvuldig gekozen planten en bruggen of paden. Principes zoals eenvoud, balans en rust leiden tot een harmonieuze ruimte. Populaire planten zijn onder andere bamboe, esdoorn en azalea’s. De tuin kan aangepast worden aan beschikbare ruimte, terwijl onderhoud en filosofie flexibel zijn.

Read More