De liefde voor planten is bij menig mens enorm gegroeid. We zetten het liefst ons huis vol met deze groene vrienden, omdat ze gewoon ontzettend gezellig staan. Tegenwoordig zijn er ook een tal zeldzame planten op de markt te vinden die zeker een eyecatcher zullen zijn in jouw interieur. Je moet hier trouwens wel even voor sparen, mocht je ze alle vijf willen…

Philodendron Florida Ghost

De witte bladeren maken de Philodendron Florida Ghost bijzonder. Daarnaast hebben de bladeren van deze plant een vorm van een spookje, vandaar de naam ‘Ghost’. Wanneer jij verliefd bent geworden op deze plant, moet je er maar liefst tweehonderd euro voor neerleggen. Heb jij het ervoor over?

Monstera Deliciosa Variegata

De Monstera Deliciosa, ook wel de gatenplant genoemd, herkennen we uit duizenden. Tegenwoordig zijn deze gatenplanten ook te vinden met witte vlekjes op hun bladeren. Deze witte vlekken wordt ook wel variegata genoemd. Deze witte Monstera’s vliegen als warme broodjes over de toonbank. Voor een kleine plant moet je er echter wel negentig euro voor over hebben.

Philodendron Pink Princess

Een roze kamerplant: wie wil dat nou niet? Precies! De Philodendron Pink Princess is een echt pronkstuk. Net als de Monstera Deliciosa Variegata heeft deze Philondendron vlekjes. Deze zijn dan niet wit, maar roze. Als jij ook wil genieten van deze roze plant – wat wij snappen – moet jouw portemonnee wel gevuld zijn met zeventig euro. Overigens heb je dan wel een klein plantje.

Monstera Monkey Mask Variegata

Dit is een parel, die Monstera Monkey Mask Variegata. Waar we net al zijn broer hebben besproken, is ook de Monkey Mask een gatenplant met witte vlekken op zijn blad. Het verschil tussen deze twee planten is dat de Monkey Mask én duurder is én een stuk kleiner qua bladvorm. Oh ja, je moet even 1200 euro aftikken om deze Monkey Mask te kunnen bemachtigen.

Alocasia Azlanii

De Alocasia-familie kennen we natuurlijk van de Zebrina en de Polly met hun aparte bladvorm en mooie kleuren. Toch hebben zij een broertje dat een stuk zeldzamer is: de Alocasia Azlanii. Het is een prachtige plant met glanzende, zwarte bladeren met roze aderen en een groene rand. Het lijkt soms zelfs alsof de bladeren gekreukeld zijn. Voor een klein exemplaar betaal je al gauw 95 euro. Hiervoor heb je echter wel een prachtplantje te pakken.

Veelgestelde vragen

Wat is de zeldzaamste plant van de wereld?

Welwitschia Mirabilis

Hoe ontwikkeld een plant Variegata?

Variegata is een mutatie in de genen van de plant. Hierbij ontwikkelen twee chromosomen in de plant, waardoor de plant witte vlekken krijgt.

Waarom moet je kamerplanten in je huis?

Kamerplanten hebben veel verschillende voordelen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een stress verminderende functie. Daarnaast zijn kamerplanten ook nog eens geweldig natuurlijk.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *