Je hebt er vast wel eens van gehoord, koffie zou goed zijn voor jouw kamerplanten. Ook is koffieprut een erg bekend fenomeen. Bij verschillende koffiezaken delen ze ook wel eens zakken uit met overgebleven koffieprut. Maar wat is hier nou eigenlijk goed voor en hoe werkt dit nou eigenlijk? Hieronder lees je er meer over.

Waarom is koffie goed voor je planten?

Koffie bevat veel verschillende stoffen, de meeste stoffen hiervan zijn erg goed voor jouw planten. Af en toe een shotje koffie bij je plant is erg goed en geeft jouw plant een echte boost. In koffie zitten namelijk de stoffen kalium en magnesium, hier worden je planten erg blij van. Je planten zullen na een shotje koffie er mooi en gezond uit zien.

Zorg er wel voor dat dit zwarte koffie is en niet is vermengd met melk of suiker. Ook is het belangrijk om dit niet te vaak te doen. Koffie is namelijk niet pH-neutraal en zal de zuurgraad van het potgrond aantasten. Dit moet je zien te voorkomen, anders gaat dit gevolgen hebben voor jouw plant. 

Koffiedik

Ook houden planten van koffiedik. Zorg er dus voor dat je niet direct het achtergebleven prutje weg gooit, want dit kan erg goed van pas komen. Koffiedik is namelijk ook erg goed voor jouw planten. Ook heb je het voordeel dat koffiedik pH-neutraal is, wat dus niet schadelijk is voor jouw planten. Daarnaast zullen slakken en ander ongedierte wegblijven van jouw groene pareltjes, want de meeste ongedierte vinden koffiedik verschrikkelijk. Koffiedik is dus ook erg praktisch voor in jouw tuin, of moestuin.

Plantenvoeding

Koffie en koffiedik is dus een goede extra voor jouw plantjes. Helaas kan je dit extraatje niet te vaak toepassen, want dit is schadelijk voor jouw plant. Er zijn natuurlijk nog vele andere manieren om jouw plant wat extra’s te geven. Je kunt eens gaan kijken bij een tuincentrum bij jou in de buurt. Daar verkopen ze plantenvoeding die bijna dezelfde eigenschappen heeft als koffie en koffiedik. De meeste plantenvoedingen laten jouw plant er goed uitzien en helpt bij de verdere ontwikkeling van de groei, net zoals koffie en koffieprut.

Veelgestelde vragen

Is koffie goed voor planten?

Je kunt koffiedik geven aan jouw planten en jouw planten zullen daar gelukkig van worden. Koffie bevat namelijk veel voedingsstoffen.

Vinden alle planten het fijn om koffiedik te krijgen?

Niet elke plant houdt van koffiedik, vooral planten die een voorkeur hebben aan kalk in de grond.

Hoe vaak kun je koffiedik geven aan planten?

Geef heel af en toe wat koffie aan jouw planten. Met de nadruk op af en toe, want te veel koffie kan averechts werken.

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *