Heb jij wat donkere plekken in je huis of op kantoor? En wil je hier graag een plant neerzetten? Planten kunnen een erg leuke en mooie toevoeging zijn aan je huis of op je kantoor. Wil jij graag weten welke planten het goed doen in een donkere ruimte? Lees dan snel verder!

1. Sansevieria 

De sansevieria kan eigenlijk bijna tegen alles wel. Daarom is het een erg geschikte plant om te kiezen voor thuis. Deze plant is niet alleen geschikt voor thuis, maar wordt ook vaak gebruikt op scholen of op een kantoor. Dit komt mede doordat die tegen van alles kan.

De plant is ook nog eens supermakkelijk te onderhouden en heeft ook nog eens een luchtzuiverende werking. Er zitten dus eigenlijk alleen maar voordelen aan deze plant. Daarom wordt die ook vaak gekocht.

Een sansevieria kan best hoog groeien en kan dus best wel in de weg gaan staan, ook is het een best langzame groeier. Als je ziet dat de plant te groot wordt, dan kan je de plant gaan ‘scheuren’. Hiermee wordt bedoeld dat je de plant gaat halveren. Dit kan je het beste doen door langzaam de stengels te scheiden van elkaar en dat doe je ook met de wortels. Als je de gescheurde stukken opnieuw in potgrond doet, zal je zien dat ze opnieuw gaan groeien.

2. Dracaena 

De dracaena is echt geschikt voor een donkere kamer, want deze kan eigenlijk ook helemaal niet tegen direct zonlicht. Dan heb je natuurlijk nog weinig opties en moet die wel in een donkere ruimte. 

Dit is een best makkelijke plant om te onderhouden, want hij heeft niet heel veel water nodig. Vaak wordt het aangeraden om eens in de vier tot zes weken de plant water te geven. Doordat het zo’n makkelijke plant is om te onderhouden, komt die vaak voor op kantoren. 

Zoals al is benoemd houdt de dracaena plant niet van te veel zonlicht. Vaak heeft de plant ongeveer drie uur zonlicht nodig. Heb jij dus een ruimte in je huis of ergens anders waar niet te veel zon komt? Dan kan je hier perfect de dracaena neerzetten. 

3. Aglaonema 

Deze plant staat vooral bekend om de prachtige bladeren, die hebben namelijk verschillende soorten patronen. Deze plant kan wederom niet zo goed tegen direct zonlicht, en is dus perfect voor een plek waar minder zonlicht komt. Het is namelijk zo als je hem wel op een plek zet met veel zonlicht, dat die gaat verbranden. Dat is natuurlijk niet wat je wilt met je plant.

De aglaonema is ook een makkelijke plant als het gaat om de verzorging. Je hoeft hem dan ook niet al te vaak water te geven, want de plant houdt er niet van als de bodem erg nat is. Daarentegen vindt die het niet erg om op een luchtvochtige plek te staan. Een plek die ideaal is voor de aglaonema is in de badkamer. Hier is het namelijk vaak best vochtig in de lucht. 

Je hoeft de plant ook niet bij te houden als het gaat om de grootte van de plant. De aglaonema wordt namelijk niet extreem groot. Het kan wel eens voorkomen dat je wat dode bladeren moet weghalen. 

4. Calathea

Bij de calathea is het ook zo als die te lang in de zon staat dat die gaat verbranden. Je kan het zien als die verbrandt, want dan worden de bladeren geel en vallen ze eraf. De calathea is een tropische plant en houdt ook van een plek met veel luchtvochtigheid. Dit is dus wederom een plant die het goed doet in een badkamer. 

Het is een makkelijke plant om te onderhouden, want hij houdt er niet van als de grond erg nat is. Zorg er dus voor dat je eens in de zoveel tijd water gaat geven aan de calathea. In de zomer is het daarentegen wel wat anders, want dan wil die wel wat vaker water. Geef hem in de zomer rustig één keer per week ongeveer wat water. 

5. Polyscias

Deze plant kan je makkelijk neerzetten in een donkere ruimte en die kan nog steeds erg goed groeien. Je moet hem wel af en toe wat water geven, dit komt mede doordat de grond best snel is opgedroogd. Het liefste heeft de polyscias altijd een vochtige grond. Als je niet zeker weet of de grond nog vochtig is, dan kan je het beste je vinger in de grond doen. Op deze manier kan je namelijk makkelijk controleren of het nog vochtig is. 

Als je de polyscias ergens op een plek hebt neergezet, zorg er dan wel voor dat die daar het langste blijft staan. Het is namelijk zo dat deze plant er niet van houdt om steeds van plek te wisselen.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *