Heb jij een best wel industrieel interieur en wil je daar graag planten bij hebben? Dan heb je natuurlijk vele soorten planten waar je uit kan kiezen. Een plant neerzetten bij de rest van je interieur kan een erg leuk staan en de boel ook wat opfleuren. Wil jij graag weten welke planten bij een industrieel interieur passen? Lees dan snel verder en ontdek de leukste planten! 

1. Sanseveria

Als je op zoek bent naar een plant die goed past in een industrieel interieur, dan wordt het vaak aangeraden om te gaan voor de sanseveria. Dit is namelijk een plant die erg goed past bij een modern interieur. Dit komt, doordat mensen vaak zeggen dat een sanseveria een ‘stoere’ uitstraling heeft. 

De sanseveria is een plant die je makkelijk kan onderhouden, dit is natuurlijk alleen maar een groot voordeel en ook een reden om hem te halen. De sanseveria heeft niet heel veel water nodig. Als het de groeiperiode is van de plant, dan vindt de plant het prima om maar een keer in de twee weken water te krijgen. . Dit is een best lange tijd voor een plant. In de winter kunnen ze zelfs zes tot acht weken zonder water, dit is helemaal een lange tijd. 

Je kan de sanseveria eigenlijk overal in je huis neerzetten. Dit kan op een plek zijn waar de zon veel schijnt, maar het kan op een plek zijn waar veel schaduw is. De sanseveria kan eigenlijk overal wel tegen. Daarom wordt die ook vaak gekocht.

2. Cactus 

De cactus is voor veel mensen de plant die je moet hebben in je industriële interieur. Je kan een cactus in allerlei maten en soorten halen, je hebt dus genoeg keuze als het gaat om de cactussen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor cactussen met krullende takjes, maar je hebt ook genoeg cactussen waar bijvoorbeeld bolletjes aan zitten. Niet alleen qua uiterlijk van de cactussen verschillen ze van elkaar, maar er zit ook nog eens verschil tussen de stekels van de cactussen. Zo heb je bijvoorbeeld de wat langere stekels, maar je hebt ook korte stekels. 

Over het algemeen is het best bekend dat cactussen een lange tijd zonder water kunnen. In de winter kunnen ze namelijk maar liefst meer dan drie maanden zonder water, dit is een erg lange tijd voor een plant. Let wel op de plek waar je cactus neerzet. Het is namelijk zo als je de cactus op een warme plek zet, bijvoorbeeld bij de verwarming, dat je hem dan eens per maand water moet gaan geven.

3. Aloë vera

Naast dat de aloë vera erg mooi in een industrieel interieur past, is het ook een erg sterke plant en hebben ze ook verschillende eigenschappen als het gaat over luchtzuivering. Dit is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen. Je hebt ook nog eens erg veel verschillende aloë vera’s. Zo heb je namelijk meer dan tweehonderd verschillende soorten aloë vera’s. Er is dus altijd wel genoeg keuze als het gaat over deze planten.

Ook een aloë vera is best makkelijk te verzorgen en dat is ook de reden dat veel mensen een aloë vera halen voor in huis of op kantoor. Ze hoeven eigenlijk ook niet al te veel water, maar in het voorjaar en in de zomer wordt het wel aangeraden om ze af en toe water te geven. Dit zorgt er natuurlijk voor dat ze niet geheel uitdrogen. 

4. Dracaena 

Als je op zoek bent naar een plant die best hoog kan worden, dan wordt het zeker aangeraden om de dracaena aan te schaffen. Deze plant kan namelijk best wel groeien in de hoogte en heeft ook best lange bladeren. 

Ook de dracaena is een erg gemakkelijke plant als het gaat om de verzorging. Deze plant heeft namelijk niet veel water nodig en voor de rest ook niet veel onderhoud. Het wordt aangeraden om water te gaan geven als je merkt dat de grond droog wordt. Het beste is om het te doen tussen de vier en zes weken. Daarentegen is het wel zo als het zomer is, dat je dan wat vaker water moet gaan geven. Dan wordt het aangeraden om dit te doen tussen de twee en drie weken. 

5. Monstera 

Wil je graag een tropische plant voor bij je industriële interieur? Dan kan het erg mooi zijn om een monstera plant neer te zetten. De monstera plant is ook een best populaire plant en wordt dan ook vaak gekocht. Een monstera komt ook in verschillende soorten, vaak is het verschil hoe de bladeren eruitzien van de plant. Dit kan namelijk bij verschillende soorten erg anders zijn. 

Ook hier is het zo dat je water kan geven als je merkt dat de grond wat droog wordt. Zorg er wel voor dat ze niet te veel water krijgen, want dan kunnen de bladeren geel worden. Dit staat niet alleen niet mooi, maar is ook niet goed voor de plant.

Veelgestelde vragen:

Is het goed als de monstera plant gele bladeren krijgt?

Nee, als je merkt dat je monstera plant gele bladeren krijgt, dan betekent dat, dat je te veel water hebt gegeven.

Heb je veel keuze als het gaat over de aloë vera’s?

Ja, je hebt tegenwoordig erg veel verschillende aloë vera’s. Zo heb je er ongeveer maar liefst meer dan tweehonderd! 

Is er een specifieke plek waar je de sanseveria plant kan neerzetten?

Eigenlijk kan je de sanseveria overal wel neerzetten. Zowel op een plek met schaduw als een plek met zon.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *