Groene inhoudsopgave

Heb jij een Scandinavisch interieur in je huis of wil jij dit graag in je huis? Dan kan het erg mooi zijn om daar planten aan toe te voegen. Je hebt vele verschillende soorten planten die je kan halen voor je huis. Het is dan wel zo mooi als je een plant haalt, die goed bij je interieur past. Wil jij graag weten welke planten het beste bij een Scandinavisch interieur passen? Lees dan snel verder! 

1. Rhapsis 

De rhapsis is een erg gemakkelijke plant om te verzorgen, dit komt doordat de plant niet heel veel water nodig heeft. Je kan de plant ook op een plekje zetten, waar niet zoveel zon komt. De rhapsis kan namelijk prima op een plek staan waar veel schaduw is. 

Het is wel zo, als je de plant toch in de zon zet, dat je dan ook meer water moet geven. Als je dan merkt dat de grond wat droog gaat aanvoelen, dan is dat het teken dat je weer water moet geven. 

Hoeveel water je moet geven, verschilt per grootte van de plant. Hoe groter de plant is, hoe meer water je moet geven. Weet je toch niet zo goed hoe je kan weten, wanneer de plant weer water nodig heeft? Dan wordt het vaak aangeraden om na drie dagen te voelen of de grond nog vochtig is of niet. Mocht het nou zo zijn, dat die wel droog is, dan mag je wel iets meer water geven. Als de grond na een week nog steeds vochtig voelt, dan weet je dat je te veel water hebt gegeven. 

2. Areca

De areca plant staat erg mooi in een Scandinavisch interieur. Deze plant heeft, integendeel van de rhapsis, best wel wat water nodig. Het lastige hieraan is dus dat je wat vaker water moet geven. Het is namelijk het beste als de grond van de areca altijd wel vochtig is. 

Het wordt aangeraden om in de winter één keer per week water te geven, in de zomer is het dan handig om dit twee keer per week te doen. 

Als je ziet dat de bladeren van je plant wat geel worden, dan betekent dat, dat ze te veel in de zon hebben gestaan. Het is dan handig om ze wat verder van het raam te zetten. Wat dus een goede plek is voor de areca, is om ze op een plek te zetten waar wel zon is, maar niet te veel. Zorg er dus voor dat ze op een plekje staan, waar ook genoeg schaduw komt. 

3. Sansevieria 

Ook de sansevieria is een redelijk gemakkelijke plant om te hebben. Deze kan dus ook erg mooi staan in een Scandinavisch interieur. Deze plant heeft niet al te veel water nodig, en de ‘enige’ manier dat je hem echt dood kan krijgen, is door te veel water te geven. Je kan merken aan de plant als de blaadjes gaan hangen of dat de stengels zacht worden, dat die te veel water heeft gehad. 

Zoals al eerder is benoemd, heeft de sansevieria niet veel water nodig, het is zelfs zo dat ze in de winter maar liefst vijf tot zes weken zonder water kunnen. Dit is een hele lange tijd voor een plant. Als het dan zomer is, kan de plant twee weken ongeveer zonder water. Als er echt een hittegolf is, wordt het wel aangeraden om de plant een keer extra water te geven. 

De beste plek voor deze plant is om het op een plek te zetten, waar genoeg zonlicht komt, maar ook genoeg schaduw. 

Veelgestelde vragen:

Kan de sansevieria op een plek met halfschaduw staan?

Zeker, je kan deze plant op een plekje zetten waar genoeg zonlicht komt, maar ook schaduw. 

Wat betekent het als de areca gele bladeren krijgt?

Dan betekent het dat je ze te veel water hebt gegeven. 

Is de rhapsis makkelijk te verzorgen?

Ja, de rhapsis is een best makkelijke plant te verzorgen. 

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *