Stekken met uitlopers

De Aloë Vera kun je op één manier stekken. Zo kun je namelijk deze plant stekken met de uitlopers. Dit is erg simpel. Je haalt de plant uit de pot en je verwijdert voorzichtig de aarde rondom de wortels. Je snijdt de uitlopers met de wortels uit de grond. Ook kun je de uitloper afbreken. Je zult het stekje dan een paar dagen moeten laten drogen, aangezien de wond zal moeten helen. Vervolgens kun je het plantje opnieuw wortels laten ontwikkelen, dit doe je door ze in vochtige grond te zetten of op een vaasje, zodat de wortels snel terug komen. 

Verzorging

De Aloë Vera is een echte woestijnplant. Een woestijnplant heeft vrij weinig water nodig. Wel hebben je stekjes één keer per week water nodig. Dit bevordert de groeiontwikkeling van jouw nieuwe groene vriend. Je kunt het beste je stekjes in cactusgrond zetten of een luchtige potgrond. Het is van belang om je Aloë Vera op een zonnige plek te zetten.

Zodra er een blad breekt, is er geen reden tot paniek. De Aloë Vera ontwikkelt namelijk binnen no-time een vliesje, waardoor hij niet dood gaat en snel weer door zal groeien.

Informatie over de Aloë Vera

In de Aloë Vera zit een gel, die goed voor je huid en gezondheid is. Soms komt het voor dat je huid overgevoelig is voor deze gel, wacht voor gebruik even om te kijken of je een reactie krijgt. Ook kan Aloë Vera helpen bij het genezen van wondjes. De gel die in de plant zit dringt namelijk diep door, waardoor er nieuwe cellen worden aangemaakt. Zo genezen de wondjes een stuk sneller. Over het algemeen is de gel van de Aloë Vera erg goed voor je huid, haar en kan worden gebruikt als after-sun. De gel is namelijk erg verkoelend. Ook gaat de Aloë Vera verschillende lichamelijke schimmels tegen. 

De Aloë Vera is dus een erg functionele plant en een echte must have. Je hoeft natuurlijk de gel niet per se te gebruiken, je kunt de plant ook heel houden en als echte eyecatcher gebruiken. 

Veelgestelde vragen

Kun je Aloë Vera eten?

De Barbadensis Miller soort kun je eten.

Hoe vaak moet je een Aloë Vera water geven?

Pas wanneer de potgrond weer helemaal droog is, is het de bedoeling dat je hem water geeft.

Welke ruimte kun je de Aloë Vera het best neerzetten?

De Aloë Vera is een erg luchtzuiverende plant, daarom kun je hem het best neerzetten in bijvoorbeeld een slaapkamer.

3.7/5 - (3 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *