tomatenplant

Wil jij gaan beginnen met het kweken van je eigen groente, kruiden of bloemen? Dan heb je natuurlijk wel een kweekset nodig. In een kweekset zitten verschillende producten, denk hierbij bijvoorbeeld aan de bakjes/potjes, de zaden en vaak zit er ook een kweekbak bij. Maar wat zijn nou goede kweeksets? Hieronder hebben we de beste voor je op een rijtje gezet!

Lijst met de vijf beste kweeksets

Qubis Kweekset

Laten we beginnen bij de kweekset van Qubis. Het bijzondere aan deze kweekset is dat je geen groente of kruiden kweekt. Nee, je kweekt een echt Bonsai boompje. In de set zitten zaden, naambordjes, een bonsai schaartje, grond tabletten en pootzakjes, een potlood en een vliegjesvanger. Met deze set kan je vijf verschillende soorten Bonsai boompjes kweken. Hoe tof is dat?

Simple Solutions Kweekset

Heb jij altijd al aardbijen willen eten uit eigen tuin? Dan is dit je kans! Deze kweekset van Simple Solutions bevat zaden, terracotta potjes en een mini serre. Alles om te beginnen met je eigen moestuintje!

Buzzy Kweekset

Altijd al willen weten hoe thee uit eigen tuin smaakt? Dit kan doormiddel van de thee kweekset van Buzzy. Deze set beschikt over alles wat je nodig hebt voor een heerlijke uit de tuin thee!

Pro Garden Kweekset

Heb jij thuis nou zelf nog zaden van bepaalde groente of kruiden liggen, maar heb je geen kweekset/bak? Dan is deze kweekset van Pro Garden perfect. In deze kweekset kan je jouw zaden laten ontkiemen en zullen zij zich perfect ontwikkelen.

Simple Solutions Kweekset

Ook heeft Simple Solutions een kweekset zodat jij de lekkerste pepers kan laten groeien. Deze set is niet alleen leuk voor jezelf, maar het geven als cadeautje is natuurlijk ook super leuk! Deze set beschikt over de zaden van de pepers, terracotta potjes en natuurlijk de mini kas.

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt het voordat zaden ontkiemen?

Dit verschilt natuurlijk per plantje, gemiddeld ontkiemt een zaadje na ongeveer tien dagen.

Welke groenten zijn het makkelijkste te kweken?

De meeste groentes zijn makkelijk te kweken, maar de top drie makkelijkste groenten die je kan kweken zijn toch wel radijs, courgette en worteltjes.

Hoe groot moeten moestuinplantjes zijn om ze te overpotten?

Vaak wordt er gezegd dat het steeltje van het stekje sterk genoeg te moeten zijn om vier blaadjes te dragen. Meestal is dit ongeveer vier centimeter.

Volledige lijst met de vijf beste moestuinplantjes

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *