Groene inhoudsopgave

Een mooie bos bloemen kan erg leuk staan in je interieur. Het is niet alleen vrolijk, maar zorgt ook nog eens voor heel wat sfeer. Een bos bloemen zet je uiteraard op een vaas, waar je het water in doet. Je hebt tegenwoordig vele verschillende soorten vazen. Wil jij weten welke geschikt zijn voor welke bloemen? Lees dan snel verder en ontdek welke vaas bij jouw bloemen past! 

1. Hoge vaas

Je kan het eigenlijk ook wel aan de benaming horen van deze vaas, maar in een hoge vaas zet je bloemen die lange stelen hebben. Dit kunnen allerlei soorten bloemen zijn. Je hebt namelijk best veel bloemen die een lange steel hebben van zichzelf. 

Vaak hebben hoge vazen een wat smallere opening, maar uiteindelijk worden ze wel wat breder onderaan. Het wordt dan ook vaak aangeraden om hier enkele bloemen in te zetten. Die staan dan namelijk erg mooi en ook best recht. 

Er zijn dus verschillende bloemen die je in een hoge vaas kan neerzetten. Zo kan het bijvoorbeeld erg mooi staan om een bos rozen hierin te zetten. 

Je hebt ook verschillende vormen van een hoge vaas, zo heb je bijvoorbeeld een vaas die op een soort fles lijkt. Je hebt ook vazen die een wat speelse vorm hebben. Die kunnen ook erg leuk staan tussen een wat speelser interieur uiteraard. 

2. Kleine vazen

Als je hoge vazen hebt, dan heb je uiteraard ook kleine vazen. Je hebt kleine vazen in allerlei soorten en vormen. Je kan dan ook eigenlijk voor iedereen wel wat vinden, want je hebt zoveel keus. 

Een kleinere vaas kan je vaak ook nog gebruiken als tafeldecoratie, dit kan erg leuk staan. Dit is ook erg makkelijk, want met een grote vaas staat het vaak wat minder mooi, want die vaas is dan echt te groot. Je kan een kleine vaas eigenlijk overal wel neerzetten, dit kan dus op de koffietafel zijn, maar ook op de vensterbank of op je nachtkastje. 

Je kan in een kleinere vaas eigenlijk allerlei soorten bloemen doen, zorg er dan wel voor dat de stelen van de bloemen niet te lang zijn. Dan staat het namelijk minder mooi. Vaak als je nieuwe bloemen hebt gehaald, dan moet je ze sowieso nog schuin afknippen, zorg er dan ook voor dat je gaat knippen tot het goed in de vaas past. 

Zoals al eerder werd benoemd, kan je van alles in een kleine vaas zetten. Vaak wordt het aangeraden om bijvoorbeeld een leuk boeket met veldbloemen of zet er een paar gerbera’s in. 

3. Vloervazen

Ben je op zoek naar toch een wat grotere vaas? Dan kan een vloervaas zijn wat je zoekt. Dit zijn dus vazen die over het algemeen wat groter zijn, dan de andere vazen. Over het algemeen zet je hier de bloemen neer die een wat langere steel hebben, maar je kan niet alleen bloemen hierin neerzetten. Vaak kan je met een vloervaas er ook nog voor kiezen om er een plant in te doen. 

Voor de rest kan je hier vaak bloemen in doen die een lange steel hebben. Zo kan je bijvoorbeeld zonnebloemen hier erg mooi in doen. Maar je kan ook kiezen om er lelies in te doen, deze kunnen hier namelijk ook erg mooi op staan.

Je kan de vloervaas op allerlei soorten plekken neerzetten, denk bijvoorbeeld in de woonkamer naast je bank of naast de televisie. In principe kan je de vaas op elke plek neerzetten waar jij die graag wilt hebben. 

Veelgestelde vragen:

Kan je zonnebloemen neerzetten in een vloervaas?

Zeker, je kan zonnebloemen erg mooi in een vloervaas neerzetten. 

Waar kan je een wat kleinere vaas neerzetten?

In principe kan je deze vaas overal neerzetten, maar vaak zie je ze terug op de koffietafel of op een nachtkastje.

Zijn er meerdere vormen van een hoge vaas?

Zeker, je kan een hoge vaas in meerdere vormen krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een speelsere vorm, dit past erg mooi bij een speelser interieur uiteraard. 

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *