Planten zijn tegenwoordig erg populair. In de woonkamer, slaapkamer, kantoor: noem maar op. Hou jij nou ook veel van planten, maar heb jij nou niet echt groene vingers? Hieronder staan de makkelijkste kamerplanten, die je echt moet hebben!

Cactus

De cactus is een echte woestijnplant. Cactussen kunnen daardoor zeker wel een maand zonder water. Het is dus geen probleem als je vergeten bent om je cactus water te geven. Ook heeft de cactus niet bijzonder veel zonlicht nodig. Een cactus is dus echt een musthave als je geen groene vingers hebt.

Sansevieria

Ook de sansevieria is een woestijnplant. Deze plant kan dus ook een tijdje zonder water, daarnaast is zonlicht ook niet zo’n big deal. De sansevieria slaat namelijk het water op in zijn bladeren, zodat ze er later ook nog wat aan heeft. Zorg er dus voor dat je deze plant pas water geeft als hij helemaal droog staat.

Peperomia Obtusifolia

De Peperomia Obtusifolia is een vetplant. Vetplanten staan bekend als erg makkelijk. Deze planten hebben weinig zonlicht nodig en niet veel water. Daarnaast is deze plant van goede kwaliteit, dit wil zeggen dat die wel tegen een stootje kan. Hij is dus zeker ook huisdierproof.

Luchtplanten

Luchtplanten zijn het makkelijkst van het makkelijkst. Deze planten filteren namelijk zelf water uit hun omgeving. Ze hebben zelfs geen potgrond nodig. Luchtplanten vinden het wel fijn als je ze eens in de twee weken een sproeibeurt met een plantenspuit geeft. Als dat het enige is…

Aloë Vera-plant

De Aloë Vera-plant is een makkelijke woestijnplant. Hij heeft dus niet veel water nodig en geniet van de zon. Deze plant overleeft bijna alles. Ook geneest de Aloë Vera zichzelf, als het blad gebroken is creëert deze plant namelijk binnen enkele seconden een vliesje over de wond. Zo overleeft hij bijna alle situaties. 

Rubberplant

De rubberplant is een erg leuke plant. Deze plant heeft weinig verzorging nodig. Hij heeft namelijk weinig water nodig, maar hij heeft wel licht nodig. Ook is het belangrijk om deze plant – als hij te groot wordt – te snoeien. Anders heb je hem straks door heel je kamer groeien.

Zamioculcas Zamiifolia

Deze plant staat ook wel bekend als de ZZ-plant, vanwege zijn moeilijke naam. Deze plant is erg gemakkelijk en kan wel tegen een stootje. Je kunt deze topper het best in het licht zetten en hij heeft weinig water nodig, een erg gemakkelijke plant dus.

Wat zijn sterke en makkelijke planten?

De planten die hierboven staan, denk hierbij aan de luchtplantjes en de Aloë Vera plant.

Hoe kun je het best de Aloë Vera verzorgen?

De Aloë Vera kun je het best op een plek met indirect zonlicht zetten en af en toe water geven wanneer de potgrond helemaal droog is.

Heeft een luchtplant water nodig?

Ja, spray eens in de twee weken jouw luchtplantje.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *