De varen is een plant die zeker niet mag ontbreken in jouw groene interieur. Er zijn verschillende soorten varens met elk hun eigen voordelen. Lees hier alles over deze interessante plant. 

Verschillende soorten

Er zijn drie verschillende soorten varens. Voor elk interieur wel één. De boomvaren is erg bekend, aangezien hij vervormd is als een palm. Hij kan erg groot worden en is een echte eyecatcher. Hij is niet alleen leuk als kamerplant, maar hij wordt ook vaak in de tuin gezet.  De nestvaren onderscheidt zich van de andere varens. Dit is namelijk de enige varen zonder franjes. Een varen wordt vaak herkent door hun franjes, net iets anders dus dan de andere varens. De laatste varen is de blauwvaren. Deze varen is te herkennen aan de grove bladeren en de blauwe tint. De varens kunnen zich op verschillende manieren tonen. Soms hebben ze een opgerold blad, dat nog uitgerold moet worden. Soms hebben ze ronde blaadjes of sprieten. De verschillende soorten designs maken deze plant erg bijzonder.

Voordelen varen

De varen helpt om bij jou in huis de lucht te zuiveren. Ook kan de varen de luchtvochtigheidsgraad in jouw huis weer tot een balans brengen. Dit heeft weer voordelen voor je huid en hoe je je voelt. 

Verzorging

Zorg ervoor dat de aarde van je varen altijd vochtig is. Deze plant houd namelijk wel van een slokje water. Zorg ervoor dat je varen niet in een droge ruimte staat, is dit wel het geval dan is het van belang dat je plant alsnog genoeg water kan verdampen. Zorg er dus voor dat de plant genoeg water krijgt. Het is belangrijk dat de varen genoeg licht krijgt, zorg er wel voor dat dit indirect zonlicht is. Zodra je varen te lang pal in de zon heeft gestaan, kan het zijn dat deze brandschade heeft opgelopen. Houd dit goed in de gaten. 

Belangrijk om te weten

De varen is een giftige plant voor kinderen en huisdieren. Let er dus goed op dat een kind of dier deze plant niet binnenkrijgt. Varens zijn niet snel gevoelig voor ongedierte of ziektes. Zodra je plant hier toch last van krijgt, is het van belang om dit meteen te bestrijden. 

Waar groeien varens het best?

Zowel op vochtige als droge plekken.

Hoe vaak heeft een varen water nodig?

Relatief vaak, geef je varen twee a drie keer per week een scheut water.

Zijn varens winterhard?

Ja.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *