Wil je graag planten in huis aanschaffen? Je hebt veel keuzes uit verschillende planten. Je kan natuurlijk kiezen voor ‘echte’ planten, maar tegenwoordig zijn nepplanten ook erg bekend. Wat zijn de voordelen van deze planten? Lees snel verder! 

1. Geen onderhoud

Het grootste voordeel bij het aanschaffen van nepplanten is natuurlijk dat je amper tot wel geen onderhoud hebt. Dit is erg handig voor het geval dat je daar geen tijd voor hebt. Je hoeft nepplanten ook geen water te geven en dit is natuurlijk alleen maar handig.

Heb je nou geen groene vingers, maar wil je wel graag planten in je huis of heb je het simpelweg gewoon te druk om elke keer water te geven aan planten? Dan wordt het zeker aangeraden om nepplanten te halen. Je hebt tegenwoordig erg mooie nepplanten die helemaal niet nep lijken, maar net echt zijn. 

Het wordt wel aangeraden om er af en toe even een doekje overheen te doen. Op die manier haal je namelijk mogelijke stof weg van de plant. Dit is vaak ook het enige dat je moet doen aan een nepplant. 

2. Kunnen niet dood gaan

Naast dat je er geen onderhoud aan hebt kunnen nepplanten ook niet dood gaan. Dit is natuurlijk ook een groot voordeel, want je hoeft er eigenlijk helemaal niet naar om te kijken dus. Vaak is het zo dat een echte plant best snel dood kan gaan, door bijvoorbeeld te weinig licht of niet genoeg water. 

Bij een nepplant hoef jij je daar helemaal geen zorgen om te maken en kan je altijd genieten van het plantje.

3. Hypoallergeen

Je kan natuurlijk voor van alles allergisch zijn en dus ook voor bepaalde planten. Zo kan je bijvoorbeeld last krijgen van de pollen of een bepaald soort blad wat de plant heeft. Niet alleen de mensen kunnen allergisch zijn voor bepaalde planten, maar ook je hond of kat kan er allergisch voor zijn. Ook bij dieren kan dit komen door het soort blad dat de plant heeft.

Wil je dus graag een allergische reactie voorkomen dan is het zeker handig om nepplanten aan te schaffen, want daar kan je sowieso niet allergisch voor zijn.

Doordat nepplanten hypoallergeen zijn, kun je ze vaker terug zien komen in bijvoorbeeld restaurants, tandartsen of bij een ziekenhuis.

4. Realistisch 

Zoals al eerder is gezegd lijken nepplanten net echte planten, dit is voor velen ook een voordeel. Er wordt nog vaak gedacht dat je erg duidelijk kan zien wanneer een plant nep of echt is, maar tegenwoordig is dit niet meer zo. Heel veel nepplanten zijn tegenwoordig erg realistisch en lijken net echt. 

Het maakt niet zo uit welke nepplant je kiest, want of je nou een klein potplantje neerzet of een wat grotere kamerplant. Je zal dan als nog merken dat de planten net echt lijken. 

5. Makkelijk te verplaatsen

Nepplanten zijn een stuk makkelijker om te verplaatsen, dit komt mede doordat je geen rekening hoeft te houden met genoeg zonlicht en ook niet met de temperaturen die in de ruimtes zijn. Je kan een nepplant natuurlijk overal neerzetten waar je maar wilt. Voor nepplanten maakt het ook niet uit of het een donkere ruimte is of juist een ruimte met veel licht. 

Het is zelfs mogelijk om nepplanten neer te zetten op een donkere zolderkamer, een nepplant kan eigenlijk tegen alles. Dit is een reden dat veel mensen voor nepplanten gaan in plaats van een echte plant.

Moet je rekening houden met lichtinval voor nepplanten?

Nee, een nepplant kan je overal neerzetten of het er nou donker is of licht.

Kan je allergisch zijn voor nepplanten?

Nee, nepplanten zijn hypoallergeen dus je kan hier niet allergisch voor zijn. 

Heb je veel onderhoud met nepplanten?

Nee, eigenlijk heb je helemaal geen onderhoud voor nepplanten. Het enige wat wordt aangeraden is soms een doekje eroverheen voor het stof.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *