Je hebt niet meer per se een luchtverfrisser nodig om je huis lekker te laten ruiken. Een prachtige bos bloemen zorgt niet alleen voor een gezellige sfeer, maar ook voor een heerlijke geur. Welke bloemen ruiken het lekkerste? Welke bloemen moet je zeker halen? Lees dan verder en kom erachter welke bloemen het lekkerste ruiken!

1. Geurgeranium

Er bestaan verschillende soorten geraniums, waaronder ook de geurgeraniums. Het zit al in de naam dat deze bloemen een geur geven. De bladeren van de rozengeranium laten een soort rozengeur achter. Terwijl je ook de appelgeranium hebt en die ruikt dus ook naar appels. Wil je liever een andere soort fruit? Dan kan je ook kiezen voor de citroengeranium. De pepermuntgeranium laat een heerlijke frisse geur achter

De blaadjes zijn niet alleen goed voor een heerlijke geur, maar komen ook nog eens goed te pas in de keuken. Als je ze fijn snijdt en gaat mengen met bijvoorbeeld ijs, dan kan je heerlijk zoete of frisse soorten ijs maken, maar ook voor salades kan je het gebruiken of voor een cocktail.

2. Lavendel

Deze bloem staat al voor een lange tijd als een bloem die een heerlijke geur achterlaat, dit gaat over de lavendel. Deze geur kun je ook vaak terug zien komen in verschillende soorten zeep of in parfum. Lavendelolie zal je ook kunnen kennen uit aromatherapie, net zoals de zakjes lavendelkorrels die vele kledingkasten opfrist.

Lavendel kan je makkelijk in je huis laten groeien, het moet wel genoeg licht en warmte krijgen. Je hoeft er weinig naar om te kijken, want ze hebben af en toe water nodig. 

3. Viooltjesorchidee

De naam van deze bloem is bedacht, omdat de bloemen van deze orchidee lijken op een viooltje. Origineel heten ze ook de Miltonia, maar ze worden vaker de viooltjesorchidee genoemd. Deze bloemen zien er niet alleen mooi uit, maar ruiken ook nog eens heerlijk. De geur wordt ook wel omschreven als een soort exotische, lichtzoete geur. 

Als je deze bloemen in huis haalt moet je er wat meer aandacht geven. De viooltjesorchidee houdt van vocht en warmte. Zet deze bloem dan ook vooral in de schaduw of in de lichte zon. Ga er regelmatig overheen met een plantenspuit en ook is het handig om de wortels elke week even in het water te leggen. Vergeet ook zeker niet de plantenvoeding.

4. Kamperfoelie

Hou je wel van een zoete geur, dan is de geur van de kamperfoelie helemaal wat voor jou. De paarsrode of gele bloemetjes van deze bloem zijn prachtig om in je tuin te zetten. De geur wordt ook wel eens omschreven als een soort zoete parfum, dat ook vlinders aantrekt. Deze bloem zet je niet binnen in je huis, maar in de grond van je tuin. Ze groeien zowel in de schaduw als in de zon, maar ze groeien beter in de zon. 

Belangrijk om te weten is dat je ze niet te dicht bij een andere plant moet neerzetten. Dit komt, want deze bloem is zelfs in staat om een jonge boom te verstikken. 

5. Roos

Deze bloem kon natuurlijk niet ontbreken uit de lijst, de roos. Deze bloem staat ook bekend om de heerlijke geur die hij achterlaat. Er zijn verschillende soorten rozen, maar de heerlijke geur hebben ze allemaal. De roze en oranje rozen hebben specifiek een lekkere geur. Hoe voller de bos rozen is, hoe lekkerder het gaat ruiken. De geur van de roos komt ook vaak terug in shampoo, parfum en zeep. Deze bloem is ook één van de meest populaire bloemen en dat is mede door de geur. Vaak worden rozen gekocht rond Valentijnsdag, want het is een teken voor liefde en dan vooral de rode roos.

Ook de rozen houden van veel zon, veel water en een goede luchtcirculatie.

Kan je een kamperfoelie naast andere planten neerzetten?

Nee, het is niet handig om de kamperfoelie naast een andere plant neer te zetten. Dit komt doordat de geur zo sterk is hij jonge bomen kan verstikken.

Kan je lavendel laten groeien in huis?

Ja, dit kan zeker zolang het maar wel genoeg licht en warmte krijgt.

Heeft een viooltjesorchidee veel aandacht nodig?

Ja, ze houden van vocht en warmte. Het is handig om hem in de schaduw te zetten of in de lichte zon. Ga er ook regelmatig langs met een plantenspuit.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *