beukenhaag snoeien

Een beukenhaag is een prachtige haag. Maar hij moet natuurlijk ook prachtig blijven. Wanneer je de beukenhaag op de juiste manier verzorgt, kun je genieten van een mooie en dichte haag. Snoeien is daar een onderdeel van. Wil jij weten hoe je dit moet aanpakken? Hieronder lees je meer.

Wanneer moet ik de beukenhaag snoeien?

Is de beukenhaag net ingeplant? Dan kun je de haag meteen voorzien van een snoeibeurt. Je kunt de haag meteen een mooie vorm geven en uitstekende takken weghalen. Houd er rekening mee dat je alleen de zijkanten mag bijsnoeien: de bovenkant dus nog niet. Wacht hiermee totdat de beukenhaag de juiste hoogte heeft bereikt.

Daarnaast is het belangrijk om de beukenhaag twee keer in het jaar te snoeien. Hierdoor blijft de haag mooi compact, en stimuleer je de groei. De eerste snoeibeurt is rond juni –  doe dit in ieder geval voor 21 juni, de tweede snoeibeurt rond september of oktober. Houd er rekening mee dat je gaat snoeien op een niet-zonnige dag. Snoei ook nooit wanneer er vorst aan de grond is.

Zo snoei je de beukenhaag

Hoe moet ik de beukenhaag snoeien?

Een beukenhaag snoeien is niet een hele moeilijke klus. Het enige dat je nodig hebt is een scherpe snoeischaar en eventueel een touwtje. Het touwtje kun je in een rechte lijn spannen, zodat je zeker weet dat je de beukenhaag recht snoeit. Vervolgens ga je met de snoeischaar de haag in een rechte lijn knippen, hierbij maakt het niet uit of je eerst op de zijkanten of de bovenkant begint. Ook hoef je niet bang te zijn om verkeerd te snoeien: beukenhagen groeien snel.

Het is ook mogelijk om de beukenhaag helemaal terug te snoeien. De beukenhaag is een snelle groeier.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet een beukenhaag gesnoeid worden?

Een beukenhaag moet twee keer in het jaar gesnoeid worden, in juni en september.

Kun je een beukenhaag terugsnoeien?

Een beukenhaag kun je terugsnoeien. Het is een snelle groeier, dus de beukenhaag zal snel weer de goede hoogte bereiken. Snoei echter niet helemaal terug tot aan de stam.

Hoe moet een beukenhaag verzorgd worden?

Om te kunnen genieten van de beukenhaag moet de haag twee keer per jaar gesnoeid worden. Daarnaast houdt de beukenhaag van het zonnetje, maar ook de halfschaduw vindt de haag prima. De beukenhaag heeft niet veel water nodig.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *