hibiscus snoeien

De hibiscus is een prachtige plant met kleurrijke bloemen. Het zal dan ook de echte eyecatcher worden van jouw tuin. We snappen dan ook dat je deze plant goed wil verzorgen. Zo valt een snoeibeurt onder andere onder de verzorging van deze plant. Hoe je de hibiscus moet snoeien, vertellen we je hieronder in de blog.

Waarom moet je de hibiscus snoeien?

Een hibiscus kan snel groeien, vooral wanneer de hibiscus op een donkere plek staat. Hij zal daarom groeien naar het licht. Dit kan ervoor zorgen dat de hibiscus lang en slierterig wordt. Een snoeibeurt kan de hibiscus weer een mooie vorm geven. Bovendien houd je de plant op deze manier klein.

Ook wanneer de hibiscus niet meer groeit, kan een snoeibeurt een aanrader zijn. Je kunt de hibiscus voor een groot deel terugsnoeien, zodat de plant in het voorjaar weer goed kan groeien. Geef ook wat voeding.

Wanneer moet je de hibiscus snoeien?

De hibiscus kun je het beste voor de groeiperiode snoeien. Dat is in het voorjaar, rond maart. Let erop dat de vorst achter de rug is. Tijdens de snoeibeurt kun je de hibiscus een mooie vorm geven, zodat de plant in het voorjaar weer mooi kan uitlopen. Let op: de Chinese roos als kamerplant kan wel het hele jaar door gesnoeid worden. De moerashibiscus wil graag pas na de bloei gesnoeid worden.

Hoe moet je de hibiscus snoeien?

Het snoeien van een hibiscus is niet noodzakelijk. Het is puur om de plant een mooie vorm te geven. Is dat bij jouw hibiscus het geval? Dan kun je de plant op zo’n manier snoeien dat er de gewenste vorm ontstaat. Een hibiscus is een bloeier op eenjarig hout, wat betekent dat hij dezelfde zomer gelukkig nog zal bloeien.

Heeft jouw hibiscus nog een prima vorm? Dan kun je het laten voor wat het is. Wel is het belangrijk om de dode takken weg te halen. Zorg ervoor dat je dit doet voordat er knoppen ontstaan. 

Veelgestelde vragen

Wat is de beste standplaats voor de hibiscus?

De hibiscus houdt in het voorjaar van de zon, maar in de zomer kan dit nog weleens te heet worden. De bloemen kunnen hiervan namelijk lelijk worden. Zorg er dus voor dat de plant in de zomer beschut staat, bijvoorbeeld onder een parasol. Verder wil je hibiscus beschut staan.

Mijn hibiscus groeit niet, wat moet ik doen?

Als jouw hibiscus niet groeit, is het wellicht tijd voor een snoeibeurt. Ook kun je de plant voeding geven.

Mijn hibiscus krijgt gele bladeren, wat nu?

Een hibiscus kan om meerdere redenen gele bladeren krijgen. Zo kan het te maken hebben met te weinig water, te koude standplaats, te weinig voeding of beestjes.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *