Zit je er aan te denken om een serre toe te voegen aan je huis of in je tuin? Weet je niet waar je mee moet beginnen? Hoe handig is het eigenlijk om een serre te hebben? En wat zijn de voordelen ervan? Lees snel verder en kom achter de voordelen van een serre.

1. Meer licht in je huis

Als je een serre aan je huis zet dan krijg je al snel ook automatisch meer licht in je huis. Dit gebeurt zeker als je veel glas hebt bij je serre. Dit scheelt ook weer een stuk in de kosten voor de verlichting overdag, want hierdoor krijg je natuurlijk licht vanaf buiten. Ook op de winterdag is een serre erg handig qua lichtinval, want zo komt er toch nog wat meer licht binnen, ook al wordt het vroeg donker. 

Het scheelt niet alleen een stuk in de kosten, maar het is ook nog eens een mooi gezicht en kan er voor zorgen dat je huis een stukje groter lijkt.

2. Meer warmte in huis

Doordat de warmte van de zon meer in je huis komt als je een serre hebt zal je ook merken dat je binnen dan ook echt meer warmte voelt. Zeker in het voorjaar en het najaar is dit erg handig en ook een voordeel. Zelfs in de wintermaanden is het erg fijn en wederom een voordeel. 

Op de hele hete zomerdagen is het wat minder fijn, want dan ben je juist op zoek naar verkoeling. Ga dan niet in de serre zitten, want daar wordt het echt erg warm op deze dagen. Zoals al eerder is gezegd is dit ook een voordeel voor op je energierekening zowel voor het voorjaar als het najaar. 

3. Rustgevend 

Het hebben van een serre kan ook een rustgevend effect hebben op je. Deze ruimte kan een heerlijke plek zijn waar je even tot jezelf en tot rust kan komen. Vaak wordt een serre gebruikt voor bijvoorbeeld een leeskamer, werkkamer of als speelkamer voor de kinderen. 

Je kan eigenlijk van alles maken in deze ruimte. Wil je dus echt tot rust komen? Maak er dan bijvoorbeeld een heerlijke leeskamer van met een heerlijke bank en een mooie boekenkast waar je van alles kan uitpakken. Een werkkamer is ook erg handig om van deze ruimte te maken. Het kan wel zijn dat je dan minder tot rust komt, maar dat ligt eraan welk werk je doet.

4. Ideaal voor planten en groenten

Zoals al eerder is gezegd is een serre licht en is het daar ook warm. Dit maakt het ook ideaal voor planten en ook voor groenten. Door planten hier neer te zetten heb je al een soort overgang van je huis naar de tuin. Verschillende planten en groente zijn erg goed voor in de serre. Denk bijvoorbeeld aan tomaten, paprika’s, aubergines en komkommers die zijn erg geschikt voor in een serre en kunnen daar goed groeien door de warmte en het licht wat ze daar ontvangen. 

Een paar soorten planten die goed tegen warmte kunnen zijn aloë vera, een yucca, cactussen kunnen er ook goed tegen, maar een zamioculcas is ook erg handig voor deze warmte.

5. Maakt indruk

Zal je toch ooit willen verhuizen? Dan is het hebben van een serre een groot voordeel voor op de woningmarkt. Het maakt namelijk best indruk als je een mooie serre in de achtertuin hebt. Dit komt doordat mensen dit vaak een mooie toevoeging vinden aan een huis en ook is het erg handig dat ze dit niet zelf hoeven toe te voegen. 

Naast dat het indruk maakt op mogelijke nieuwe inwoners, zorgt het er ook voor dat je huis gaat stijgen in waarde, omdat je een serre hebt. Mogelijke inwoners die echt van een serre houden, zouden dan ook een minder probleem hebben met wat meer betalen hiervoor.

Zijn planten handig voor in de serre?

Jazeker, planten kunnen erg goed groeien in een serre, dit komt, omdat het er vaak warm is en er ook genoeg licht binnenkomt.

Zorgt een serre voor meer warmte in je huis?

Jazeker, dit komt, omdat er vaak veel ramen in een serre staan, waardoor je dus ook meer warmte gaat voelen in het voorjaar en op een zomerdag.

Wat voor kamer kan je van je serre maken?

Je kan in principe van alles met je serre doen, maar komt vaak voor dat het een speelkamer wordt, eetkamer of een werkkamer.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *