Heb jij nog wat oude en saaie bloempotten in de schuur staan? Weet je niet wat je er mee moet? Gooi ze nog niet weg, want je kan de bloempot helemaal oppimpen naar eigen wensen! Het kan ook nog eens superleuk zijn als cadeau. Dus verveel jij je en wil je even creatief bezig? Lees vooral verder en kom er achter hoe jij je bloempot kan pimpen!

1. Pimpen met touw

Haal al jouw favoriete kleuren touw die je kan vinden en pimp je daarmee je bloempot. Het is het handigste om met warme lijm het touw te bevestigen aan de pot. Doe elke keer een stukje warme lijm op de pot en bedek deze stukje voor stukje met touw. Wees er snel bij met het touw er op doen, want het warme lijm koelt snel af. Herhaal dit tot het hele potje is bedekt.

Als je klaar bent knip je het laatste stuk touw van de bovenzijde eraf of lijm dit stukje er net nog tegen aan. Dit wordt niet het mooiste stukje van je bloempot dus het wordt aangeraden om dit de achterkant te laten worden.

2. Opknappen met gips

Als je je potten wilt versieren met gips wordt het aangeraden om de potten eerst goed schoon te maken en de vlekken zo goed mogelijk proberen te verwijderen. Daarna kan je bezig met het bepalen welke muurverf-kleur je de potten gaat geven. Een kleur die vaak wordt gekozen is grijs, omdat dit een gips-look geeft. Daarna is het de bedoeling dat je de verf gaat mengen met zand. Begin met een klein handje zand en roer dit door de verf heen. Als je merkt dat er wat meer in kan doe dat ook rustig. 

Als je die stappen hebt gevolgd mag je de potten gaan schilderen. Breng de verf speels aan voor het structuureffect. Verf ook de binnenkant van de potten, zodat het aardewerk geen water meer kan opnemen. 

Als je hier klaar mee bent zorg er dan voor dat je ze goed laat opdrogen, voordat je ze gaat vullen met aarde en planten. 

3. Versieren met verf

Bloempotten die gemaakt zijn van klei kun je het beste schilderen met acrylverf. Als dat is opgedroogd dan is het watervast. Als je van een chique uitstraling houdt, kun je ook een acrylvernis gebruiken. Met krijtverf kan je een fluweelzachte, poederachtige look krijgen voor je bloempotten. Je kan de bloempot onder andere versieren met kleurrijke patronen. Dit doe je door de gekleurde vlakken aan te brengen met acrylverf. Zodra deze laag is opgedroogd, kan je onder andere markers gebruiken om de fijnere details aan te brengen. Denk aan details, zoals stippen, bloemetjes, hartjes of wat je maar te binnen schiet op dat moment. 

4. Nagellak

Bloempotten versieren met nagellak gaat heel makkelijk en ook snel. Wat je moet doen is een bak water pakken en daar verschillende kleuren nagellak in te doen. Vervolgens doop je de bloempot erin. Als je hem eruit hebt gehaald heb je weer een net nieuwe bloempot en is die weer mooi versierd. 

5. Versieren met wasknijpers

Dit is ook een erg leuke en creatieve manier om je bloempot helemaal te gaan pimpen. Om te beginnen heb je een aantal wasknijpers nodig. Basic houten wasknijpers worden hiervoor ook vaak gebruikt, maar je kan ze natuurlijk halen in allerlei kleuren, soorten en maten. Knijp de wasknijpers op de bloempot heen en voeg daarna wat leuke decoratie toe. Let goed op dat je dit niet kan toepassen bij een hele dikke glazen pot. Het beste is om dit te doen met een conservenblik.

Kan je een glazen bloempot versieren met wasknijpers?

Nee, het wordt niet aangeraden om dat te doen. Het is het handigste om het te doen met een conservenblik.

Koelt warme lijm snel af bij het pimpen van een bloempot?

Ja, wees er snel bij als je hier gebruik van maakt.

Kun je verschillende kleuren nagellak gebruiken als je bloempotten gaat versieren?

Ja, je kan verschillende kleuren nagellak in de bak water doen waar je vervolgens de bloempot in doet.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *