Ook al geef je jouw groene vrienden zo veel aandacht en liefde, ze blijven doodgaan. Wellicht is het zo erg geworden dat het geen groene vrienden meer zijn, maar groene vijanden. Dat willen we natuurlijk voorkomen. Er is namelijk nog hoop: er bestaan een boel planten die weinig verzorging nodig hebben die niet snel doodgaan. Wij stellen ze hieronder aan je voor.

1. Zamioculcas Zamiifolia / ZZ-plant

Het is knap als je de Zamioculcas Zamiifolia dood laat gaan. Deze plant is namelijk onverwoestbaar. De ZZ-plant mag je weleens vergeten en alsnog groeit hij als kool. Daarnaast heeft deze plant weinig licht en een lage luchtvochtigheid nodig en hij kan ook nog eens goed tegen droogte. Klinkt als de perfecte plant.

2. Bromelia / Ananasplant

De ananasplant, een familielid van de Bromelia, is een echte eyecatcher in huis. Er zit namelijk een klein ananasje boven op de plant. Bovendien heeft deze plant niet veel aandacht nodig. Zet ‘m half in de zon en half in de schaduw: hij doet zijn werk wel. Ook heeft hij niet veel water nodig.

3. Pachira / Geldboom

De Pachira staat bekend om zijn gevlochten stam. Het is een klein boompje dat perfect staat in iedere woonkamer. Wanneer jij vaak vergeet om jouw planten water te geven, is de Pachira een uitstekende plant voor jou. Deze heeft namelijk héél weinig water nodig. Deze plant slaat namelijk water op in zijn stam. 

4. Graslelie

De graslelie staat bekend als een van de makkelijkste planten die je kunt vinden. Deze plant zuivert de lucht en hij is ook nog eens diervriendelijk. Je hoeft deze plant twee keer in de week water te geven en hij zal jou belonen met volle takken. Bovendien kun je heel eenvoudig stekjes maken van de graslelie. Nog meer planten!

5. Philodendron

Met zijn dikke en gladde bladeren is de Philodendron een prachtplant. De familie van de Philodendron is enorm. Dit betekent dat er voor iedereen wel een mooie plant tussen zit. Ook niet geheel onbelangrijk is dat deze planten makkelijk in de verzorging zijn. Ze worden blij van een plekje in indirect zonlicht en hebben een keer per week genoeg aan een slokje water.

6. Yucca

De Yucca zie je vooral in kantoorpanden voorbijkomen. Dat is ook niet zo gek, want de Yucca heeft vrijwel geen aandacht nodig. Een beetje water, een beetje licht en deze plant groeit wel. 

Veelgestelde vragen

Welke plant is makkelijk in de verzorging?

De yucca is een van de makkelijkste planten die er bestaan. Deze heeft namelijk vrij weinig aandacht nodig. Wanneer je nog wel eens jouw planten wil vergeten te verzorgen, moet je een yucca in huis nemen.

Welke plant heeft weinig water nodig?

Vetplanten hebben weinig water nodig, net als de sansevieria. Ook de lepelplant en de dracaena kunnen overleven zonder grote hoeveelheden water.

Welke plant heeft weinig licht nodig?

De calathea is een van de populairste planten die het goed doet in de schaduw. Ook de ZZ-plant, sansevieria en cactussen doen het prima op een donker plekje.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *