Je kent het wel, die vieze groene vlekken op je tegels. Hier wil je natuurlijk zo snel mogelijk van af, aangezien het er niet mooi en fris uitziet. Daarnaast kan het ook nog eens heel glad worden. Maar hoe verwijder je nou deze groene aanslag? Hieronder lees je het allemaal.

Wat is groene aanslag?

Groene aanslag komt meestal voor op tegels, donkere plekken en vochtige plekken. Groene aanslag is eigenlijk een soort onkruid. Groene aanslag bestaat uit algen en mos. Daarnaast komt er ook een bepaald soort slijm vrij, waardoor het erg glad kan worden. Meestal komt groene aanslag voor op donkere en vochtige plekken. Ook komt groene aanslag het meest voor in de herfst en winter. Daarom is het van belang om je terras goed schoon te maken zodra het voorjaar begint. 

Hoe kom ik van groene aanslag af?

Er zijn verschillende manieren om van groene aanslag af te komen. Een erg populaire manier is het verwijderen van groene aanslag met azijn en chloor. Helaas is dit niet goed voor planten en dieren en wordt het daarom afgeraden om dit te gebruiken bij het reinigen van je tegels.

Natuurlijk zijn er ook andere manieren om groene aanslag te verwijderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het wegspuiten met een hogedrukspuit. Door de hoge druk zal het groene aanslag snel verleden tijd zijn. Ook het schoonmaken met groene zeep en soda is populair. Ook in de winkel verkopen ze verschillende aanslagreinigers. Deze middelen zijn makkelijk en effectief.

Zo verwijder je groene aanslag

Veelgestelde vragen

Hoe ontstaat groene aanslag?

Groene aanslag is eigenlijk niets minder dan algen en mos. Algen en mos groeien het liefst op een plek met weinig zon en veel vocht.

Hoe verwijder je groene aanslag?

Groene aanslag kun je verwijderen met azijn, een hogedrukreiniger of met soda. Houd er wel rekening mee dat dit schadelijk kan zijn voor jouw tegels. Je hebt ook natuurlijke bestrijdingsmiddelen tegen groene aanslag.

Hoe kun je groene aanslag voorkomen?

Groene aanslag kun je voorkomen door de tuin niet te vochtig te laten worden. Dat betekent het aanleggen van onder andere een goed afwateringssysteem.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *