Een cottage tuin, oftewel een Engelse tuin aanleggen is niet zomaar wat. Daarom willen wij jou hier een handje mee helpen. Hieronder lees je wat een Engelse tuin is en waar je rekening mee moet houden als je een cottage tuin wilt aanleggen. 

Wat is een Engelse tuin?

Een Engelse tuin is een tuin die je kunt herkennen aan haar vele planten, zitplekjes en bovenal planten en verschillende looppaadjes. Een cottage tuin zit vol met kleurrijke bloemen en planten. Daarnaast is er vaak hoogteverschil aanwezig. Op deze manier creëer je een gezellig en klassiek gevoel. 

Verschillende accenten

In een Engelse tuin wordt er veel gebruik gemaakt van verschillende materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grind, verschillende muurstenen, split en natuurlijk verschillende planten en ondergronden. De combinatie van deze materialen is erg belangrijk. Het is de bedoeling dat de verschillen juist weer een geheel wordt. 

Belangrijk

In een Engelse tuin staan de verschillende planten voorop. Het afwisselen van grassen, bloemen, planten en stenen geeft een echt cottage effect. Zorg ervoor dat je vanaf het begin een idee hebt van wat je wil, maak een schets zodat je weet waar je de paden en planten gaat aanleggen. Daarnaast is kantopsluiting ook erg belangrijk. Zodra je paden hebt aangelegd is het van belang dat je dit mooi afwerkt door middel van een kantopsluiting. Dit kun je doen door het gebruiken van verschillende muurstenen. Dit geeft een mooi effect en daarnaast kan je hier ook weer planten op en tussen laten groeien. Verschillende zitplekjes mogen zeker ook niet ontbreken. Zorg er dus ook voor dat je verschillende plekjes openhoudt voor eventuele bankjes en natuurlijk decoratie

Pagina beoordelen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *