engelse cottage tuin

Een cottage tuin, oftewel een Engelse tuin aanleggen is niet zomaar wat. Daarom willen wij jou hier een handje mee helpen. Hieronder lees je wat een Engelse tuin is en waar je rekening mee moet houden als je een cottage tuin wilt aanleggen. 

Wat is een Engelse tuin?

Een Engelse tuin is een tuin die je kunt herkennen aan haar vele planten, zitplekjes en bovenal planten en verschillende looppaadjes. Een cottage tuin zit vol met kleurrijke bloemen en planten. Daarnaast is er vaak hoogteverschil aanwezig. Op deze manier creëer je een gezellig en klassiek gevoel. 

Verschillende accenten

In een Engelse tuin wordt er veel gebruik gemaakt van verschillende materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grind, verschillende muurstenen, split en natuurlijk verschillende planten en ondergronden. De combinatie van deze materialen is erg belangrijk. Het is de bedoeling dat de verschillen juist weer een geheel wordt. 

Een voorbeeld hoe je een Engelse tuin kunt aanleggen

Belangrijk

In een Engelse tuin staan de verschillende planten voorop. Het afwisselen van grassen, bloemen, planten en stenen geeft een echt cottage effect. Zorg ervoor dat je vanaf het begin een idee hebt van wat je wil, maak een schets zodat je weet waar je de paden en planten gaat aanleggen. Daarnaast is kantopsluiting ook erg belangrijk.

Zodra je paden hebt aangelegd is het van belang dat je dit mooi afwerkt door middel van een kantopsluiting. Dit kun je doen door het gebruiken van verschillende muurstenen. Dit geeft een mooi effect en daarnaast kan je hier ook weer planten op en tussen laten groeien. Verschillende zitplekjes mogen zeker ook niet ontbreken. Zorg er dus ook voor dat je verschillende plekjes openhoudt voor eventuele bankjes en natuurlijk decoratie.

Veelgestelde vragen

Welke planten mogen niet ontbreken in een Engelse tuin?

Wanneer je aan een Engelse tuin denkt, denk je aan een tuin met rozen. Naast rozen kun je ook hagen, lavendel en riddersporen toevoegen aan jouw Engelse tuin. Denk ook aan een mooi strak gazon.

Welke accessoires vind je vaak terug in een cottage tuin?

Vooral rieten stoelen, waterornamenten, gietertjes, houten bankjes of een houten tuinset, vogelhuisjes en veel bloempotten kun je terugvinden in een cottage tuin. Probeer met deze accessoires een romantische sfeer te creëren.

Hoe leg ik zelf een Engelse tuin aan?

Een Engelse tuin creëer je met veel planten, gras, paadjes en romantische aankleding. Ook grind, split en natuurstenen waarmee je bijvoorbeeld een border kunt maken past goed in een cottage tuin.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *