Ga jij binnenkort je tuin verbouwen en wil jij de tuin ook leuk voor je kinderen maken? Op vele manieren kan jij de tuin verbouwen en ook kindvriendelijk maken. Kinderen vinden het vaak ook fantastisch om in de tuin te spelen. Het is dus ook belangrijk dat ze genoeg te doen hebben. Wil jij graag weten hoe jij je tuin kindvriendelijk kan maken? Lees dan snel verder! 

1. Kinderpicknicktafel 

Als het een lekkere warme dag is, kan het erg leuk zijn voor je kind om ook aan een picknicktafel te zitten en daar van alles te doen. Er zijn vele soorten picknicktafels wat je kan halen, denk bijvoorbeeld aan een houten picknicktafel of een plastic picknicktafel is ook een mogelijkheid. 

Er zijn natuurlijk vele activiteiten wat kinderen kunnen doen aan een picknicktafel. Zo kunnen ze bijvoorbeeld gaan tekenen in een kleurboek of gewoon ‘simpel’ op een papiertje. Ze kunnen bij een picknicktafel uiteraard ook andere creatieve activiteiten doen, denk bijvoorbeeld aan knutselen. Kinderen kunnen hier uiteraard ook even echt gaan picknicken, dus lekker wat eten met wat te drinken. Hebben jullie nou wel eens in de zomer een lekkere barbecue, dan kan je kind ook hier gaan zitten en daar lekker zijn of haar stukje vlees eten. 

2. Zandbak

Erg veel kinderen vinden het leuk om in een zandbak te spelen, want hier kunnen ze zich helemaal uitleven. Kinderen kunnen ook hier namelijk allemaal activiteiten doen, zo kunnen ze bijvoorbeeld gaan graven, maar ook zandkastelen maken en met allemaal verschillende vormpjes spelen. Door een zandbak te hebben kunnen kinderen helemaal even creatief bezig zijn, maar het is ook nog eens goed voor hun motorische vaardigheden. Dit komt doordat ze bezig zijn met een schepje of met hun handen. 

Ook is het erg leuk om kinderen hun vriendjes of vriendinnetjes uit te nodigen, want dan kunnen ze mooi samen gaan spelen in de zandbak. 

Mocht het nou zo zijn dat in de winter of met slecht weer de zandbak niet wordt gebruikt, dan wordt het vaak aangeraden om er een soort ‘zeil’ overheen te doen. Door dit te doen kun je voorkomen dat wilde katten erheen gaan en het gebruiken als een kattenbak. 

3. Trampoline 

Heb jij hele energieke kinderen? Dan kan het erg leuk voor ze zijn om een trampoline in de tuin te hebben. Hier kunnen ze dus onder andere even hun energie kwijt, maar zelfs op de trampoline kan je allerlei spelletjes doen. Denk bijvoorbeeld aan een spelletje waar je van alles moet uitbeelden. Als je dit op de trampoline doet, moet je er natuurlijk ook bij gaan springen. Tegenwoordig kan je ook een soort basketbalnet halen voor op de trampoline, door dit op te hangen kunnen je kinderen ook nog eens gaan basketballen tijdens het springen. Vaak vinden kinderen dit erg leuk om te doen.

Voor wat ‘oudere’ kinderen kan het ook erg leuk zijn om tikkertje te doen, maar dan wel dat degene die moet tikken dat die geblinddoekt is. Door iemand te gaan blinddoeken kan je het spel toch wat spannender maken. 

4. Speelhuis

Heb jij best veel ruimte in je tuin? Dan kan het een erg leuke toevoeging zijn om een speelhuis neer te zetten in de tuin. Vaak als je een speelhuis koopt en neerzet zit hierbij een schommel en ook een glijbaan. Dit is natuurlijk helemaal fantastisch voor kinderen, want dan kunnen ze meerdere activiteiten doen. 

Vaak heb je ook een klimgedeelte bij het speelhuis, mochten je kinderen van de glijbaan willen. Het wordt dus wel aangeraden om dit aan te schaffen als je kinderen wat groter zijn. Je kan vaak kiezen uit verschillende varianten, als het gaat over een speelhuis. Dit komt doordat sommige wel een klimgedeelte hebben en sommige niet. Als je echt voor een uitgebreide gaat, dan kan het zijn dat er een klimgedeelte bij zit. 

Veelgestelde vragen:

Zit een schommel bij een speelhuis?

Vaak zit er bij een speelhuis ook een schommel aan vast. Dit kan erg leuk zijn voor je kinderen.

Welke activiteiten kunnen kinderen doen aan een picknicktafel?

Er zijn verschillende activiteiten die je kind kan doen aan een picknicktafel. Zo kunnen ze bijvoorbeeld hieraan gaan eten, kleuren of knutselen.

Waarom is een zeil handig voor over je zandbak?

Een zeil over de zandbak kan erg handig zijn, want dan gaan wilde katten het niet gebruiken als kattenbak.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *