Zie je dat je tuin wel toe is aan een flinke schoonmaakbeurt? Je kan natuurlijk op vele manieren je tuin netjes houden, je kan het bijvoorbeeld allemaal zelf met de hand doen, maar je hebt tegenwoordig ook erg veel hogedrukspuiten. Weet jij nog niet zo goed hoe dit werkt en wat je moet doen? Lees dan snel verder en ontdek de handige hogedrukspuit-tips!

1. Kwaliteit

Het is natuurlijk wel handig als je een hogedrukspuit koopt, dat je er ook lang gebruik van kan maken. Anders is het namelijk best wel jammer van het geld wat je er aan uit geeft. Zorg er dus voor als je van plan bent om een hogedrukspuit te kopen, dat je goed kijkt naar de kwaliteit en ook of het je geld waard is. Kijk vooraf ook goed hoe lang er garantie op zit. Mocht het namelijk een keer voorkomen dat die stuk gaat na een jaar, dan kan je vaak nog gebruik maken van de garantie.

Vind je het nou best lastig om te gaan kiezen tussen alle verschillende hogedrukspuiten, dan kan je natuurlijk ook nog altijd naar de winkel gaan waar ze hem ook verkopen. Je kan hier aan iemand gaan vragen die er verstand van heeft. 

Als je van plan bent om naar de winkel te gaan, dan is het wel handig dat je vooraf een beetje een idee hebt wat je wilt aanschaffen. Dan kan de medewerker je namelijk ook beter helpen. 

2. Zorg voor weinig obstakels

Als je dan van plan bent om je tuin te gaan schoonmaken met de hogedrukspuit, dan is het natuurlijk handig dat je niet te veel obstakels hebt in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan een grote loungeset. Zorg ervoor dat je deze even aan de kant zet als je de tuin gaat schoonmaken. 

Door alles aan de kant te zetten, weet je zeker dat je eigenlijk alle plekjes ook kan zien en even langs kan gaan. Door alles goed te zien, ziet alles er ook weer netjes uit in je tuin en mis je geen enkele tegel of een ander plekje. 

3. Begin rustig

Vaak als mensen gaan beginnen met de hogedrukspuit, dan gaan ze gelijk best wel hard met de hogedrukspuit bezig. Het wordt juist vaak aangeraden om rustig te beginnen. Op deze manier kan je zelf ook nog best goed bepalen waar je allemaal langs wilt gaan en hoe hard je erlangs gaat. Ook voorkom je zo dat de tuin volledig onder het water komt te staan.

Het kan natuurlijk zijn hoe langer je doorgaat, dat je dan de hogedrukspuit ook een standje hoger zet en dat die dus harder gaat. Als je de hogedrukspuit op een hoge stand hebt gezet, dan wordt het niet aangeraden om dan dicht bij de tegels te gaan. Het kan dan namelijk gebeuren dat je je tegels beschadigt, omdat je dan van heel dichtbij en ook nog eens erg hard op de tegels gaat spuiten.

4. Blijf met de hogedrukspuit uit de buurt van elektronica 

Dit is wellicht een best logische tip, maar het is wel goed om je eraan te houden. Als je namelijk wel in de buurt gaat van elektronica, dan kan het maar zo zijn dat je apparaten kapotgaan. Dit is natuurlijk niet wat je wilt hebben.

Zorg er dus voor dat je uit de buurt blijft van elektronische apparaten. Leg dit eigenlijk net zoals je tuinmeubilair uit de weg, want dan weet je zeker dat je er niet langs komt. 

5. Tuinmeubilair

Als je klaar bent met je tegels schoonmaken, dan wordt het vaak ook aangeraden om met de hogedrukspuit langs je tuinmeubilair te gaan. Ook dit is niet handig om te doen met de harde stand, van de hogedrukspuit. Want ook dit kan schadelijk zijn voor je tuinmeubilair, als je er te hard overheen gaat met de hogedrukspuit. 

Door ook even langs je tuinmeubilair te gaan heb je dit ook weer mooi en schoon. Dit is natuurlijk alleen maar een mooier gezicht in je tuin. Check wel van tevoren of het materiaal van jouw tuinmeubels geschikt is voor de hogedrukspuit. Haal ook natuurlijk de kussens uit jouw tuinmeubels voordat je aan het werk gaat.

Veelgestelde vragen:

Kan je met de hogedrukspuit over je tuinmeubilair?

Jazeker, maar zorg er wel voor dat je er niet te dicht op gaat. Je kan dan namelijk schade veroorzaken. Zorg er ook voor dat je eerst checkt of jouw tuinmeubilair hier wel tegen kan.

Begin je met een hogedrukspuit gelijk op de harde stand?

Nee, het wordt altijd aangeraden om met een rustige stand te beginnen. Je zal dit later wel kunnen opbouwen.

Is het handig om de tuinset aan de kant te zetten tijdens het schoonmaken?

Zeker, dit is erg handig om te doen, want op die manier staat er niks in de weg en kan je overal makkelijk langsgaan.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *