Nu het bijna weer kerst is, gaan we natuurlijk weer massaal de kerstboom opzetten. Wil jij een keer wat anders proberen of wil je meer weten hoe je nou het best jouw kerstboom kunt versieren? Hier bespreken wij de beste tips om van jouw kerst een echt spektakel te maken met een prachtige kerstboom!

Thema bepalen

Wil jij je kerstboom met allerlei kleuren of juist in één thema? Het is goed om te weten welke kleuren jij in je kerstboom wilt hebben: ga je voor lekker druk, of rustig en georganiseerd? Het is maar net wat je wilt. Wel is het slim om dit van te voren te bepalen, zo kun namelijk georganiseerd gaan zoeken in de winkel. 

Inkopen doen

Zoals hierboven al benoemd werd, is het slim om van te voren te weten wat je nou eigenlijk wilt. Je hebt voor het optuigen van je kerstboom natuurlijk verschillende producten nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verlichting, kerstballen en slingers. Kijk in de winkel of op het internet naar prachtige kerstboom decoratie. Op deze manier kan jij helemaal zelf bepalen wat je wilt en zodra je de spullen binnen hebt, kun je gaan beginnen met optuigen.

Verlichting

Het is erg belangrijk dat je begint bij de verlichting. Althans, het is een ongeschreven regel dat je eerst de piek in de boom zet. Zodra je dit gedaan hebt, is het natuurlijk wel van belang dat je de sfeervolle lichtjes op de juiste manier aanbrengt. Zorg ervoor dat je van te voren de lichtjes hebt geprobeerd, je wilt natuurlijk niet nadat je moeite hebt gedaan om de lampjes op te hangen dat ze het achteraf gezien helemaal niet doen. 

Zodra je weet dat ze het doen is het de bedoeling dat je begint met het zigzaggen van de verlichting door de takken heen. Zorg ervoor dat je afwisselt met hoe ver je de lampjes op de takken legt. Zodra je lampjes verderop de tak legt en dan weer dichterbij het uiteinde van de tak, krijg je een erg mooi effect. Het is maar net wat je wilt en er zijn verschillende manieren mogelijk.

Slingers

Bij een kerstboom mogen de slingers natuurlijk niet ontbreken. Begin bovenaan de boom met het horizontaal hangen van de slinger in jouw kerstboom. Het is wel van belang dat je de slingers niet helemaal aan de voorkant van de takken doet, je wilt natuurlijk nog wel genoeg ruimte hebben voor bijvoorbeeld de kerstballen. 

Kerstballen en andere kerstdecoratie

Nadat de slingers en de verlichting zijn opgehangen, is het tijd om te beginnen met de kerstballen en andere kerstdecoratie op te hangen. Zorg ervoor dat je begint met de grotere kerstdecoratie en ballen, zodra dit gedaan is kun je beginnen met de kleinere decoraties. Nadat je dit gedaan hebt is jouw kerstboom in principe af. Natuurlijk is het leuk om onder de kerstboom bijvoorbeeld pakjes of andere decoraties neer te leggen. Hierna is jouw woonkamer helemaal in kerstsferen, wat wil je nog meer?

Veelgestelde vragen

Hoelang mag je de kerstboom laten staan?

Je moet lekker zelf weten hoelang je hem laat staan en wanneer je hem neerzet. De kerstperiode duurt van 21 december tot zes januari. Zes januari is driekoningen, hierna halen of hebben de meeste mensen de kerstboom weg. 

Hoeveel decoraties heb je nodig voor een kerstboom?

Dit verschilt echt per kerstboom en hoe groot die is.

Welke kleuren zijn populair in de kerstboom?

De kleuren rosé goud, mosgroen, wit, zilver blauw zijn erg populair afgelopen jaren. 

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *