Heb jij altijd een nep kerstboom gehad, maar wil je overstappen naar een echte kerstboom? Dan kan het zijn dat je je afvraagt hoe je zo lang mogelijk jouw kerstboom mooi houdt. Hieronder bespreken wij verschillende tips, zodat jij zolang mogelijk van jouw kerstboom kunt genieten!

Kerstboom kiezen

Allereerst is het natuurlijk van belang dat je een kerstboom gaat kopen. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je geen lelijke kerstboom koopt. Zoek de mooiste uit. Zorg ervoor dat je de boom goed gecheckt hebt op bruine naalden, of dode takken. Dit wil je natuurlijk niet, zodra dit wel het geval is laat de boom lekker staan en zoek een andere boom die er gezond uitziet. Gezonde kerstbomen kun je herkennen aan de fris groene takken en doorns. Daarnaast staat de boom gewoon lekker gezond en recht. 

Wennen

Ja, je leest het goed. Een van de meest voorkomende fouten is dat mensen hun kerstboom niet laten wennen. De bomen staan natuurlijk buiten voor de verkoop en groeien ook buiten. Daarom is het verschil te groot zodra je hem direct van buiten naar binnen zet. Zodra de boom gewend is, is het de bedoeling dat je een stukje van de stam af zaagt. Op deze manier zal hij sneller en makkelijk voeding en water opnemen. 

Water en voeding

Zoals hierboven al benoemd werd is het van belang dat je de onderkant van de stam afzaagd. Het is namelijk belangrijk dat je de boom water en voeding geeft. Zodra je een stuk van de stam eraf hebt gezaagd, dan zal hij uiteindelijk een stuk gemakkelijker de voeding en het water opnemen. Geef jouw boom regelmatig water en voeding. Heb jij een kerstboom met kluit, dan kun je het best universele plantenvoeding oplossen in water. Zodra je een afgesneden kerstboom hebt, kun je jouw kerstboom ook in snijbloemenvoeding zetten. Op deze manier weet je zeker dat jouw boom lekker lang goed blijft. 

Na kerst

Heb jij een kerstboom met  een kluit eraan? Dan kun je jouw kerstboom buiten in de tuin in de grond zetten. Op deze manier kun je elke kerst jouw kerstboom weer uitgraven en opnieuw gebruiken, hoe tof is dat?

Veelgestelde vragen

Wat is de naam van een kerstboom?

De normale kerstboom is een spar, vaak is het een Fijnspar.

Hoe duur is een kerstboom?

Dit verschilt erg per verkoper en hoe groot en wat voor kerstboom je in huis haalt.

Is een kerstboom giftig?

Ja, een kerstboom is giftig voor honden en katten.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *