Heb jij een eigen moestuin en lijkt het je leuk om je eigen gerechten te maken? Dan is het natuurlijk hartstikke leuk om gerechten te maken uit je eigen tuin. Door het hebben van je eigen moestuin, is het mogelijk om vele verschillende gerechten te maken. Het is vaak ook nog wat gezonder, als jij je eigen maaltijden kan maken. Wil jij graag weten welke gerechten je kan maken, vanuit je eigen tuin? Lees dan snel verder! 

1. Courgettesoep 

Als jij in je moestuintje ook courgettes kweekt, kan het erg leuk zijn om hiervan een lekker soepje te maken. Het is erg gemakkelijk om je eigen courgettesoep te maken. Naast dat het gemakkelijk te maken is, kunnen mensen die vegetarisch zijn het ook lekker eten. 

Je hebt er ook niet heel veel voor nodig, als je van plan bent om het te maken. Uiteraard heb je courgette nodig, het is het beste om er twee te hebben. Voor de rest heb je ook een teentje knoflook nodig, een ui, ongeveer achthonderd milliliter water, olijfolie en ook een groentebouillonblokje. 

Ook heb je uiteraard wat keukenapparatuur nodig, zo heb je een soeppan nodig en een staafmixer of blender. 

Wat je vervolgens doet, is de courgette in blokjes snijden. Ook ga je de ui en de knoflook snijden, dit doe je in fijne stukjes. Vervolgens ga je de olijfolie in de soeppan doen. Als je dit hebt gedaan, doe je hier ook de ui en knoflook in. Als je dit een tijdje erin hebt gedaan, dan is het tijd om de courgette erin te doen. Daarna is het de bedoeling dat je het water gaat toevoegen aan de pan en ook het bouillonblokje. Vervolgens is het de bedoeling dat je met de staafmixer het gaat mixen tot het een glad geheel is. 

2. Salade caprese 

Vind jij het wel lekker om af en toe een salade te eten? Dan is het heerlijk om dit uit je eigen moestuin klaar te maken. Het kan erg lekker zijn om je eigen tomatensalade te maken, dit wordt ook wel een salade caprese genoemd. Je hebt ook hier niet al te veel voor nodig. De ingrediënten die je wel nodig hebt  zijn tomaten, je mag zelf wel beetje bepalen hoeveel je er wilt gebruiken. Vaak wordt het aangeraden om ongeveer een kilo te gebruiken, dan heb je namelijk altijd wel genoeg. Ook is het lekker om wat mozzarella erin te doen, een handje basilicumblaadjes die je in fijne reepjes gaat snijden. Daarnaast moet je ook nog wat olijfolie hebben en wat balsamicoazijn.

Het maken van een salade caprese is ook erg gemakkelijk. Het enige dat je moet doen is de mozzarella in stukjes snijden. En dit geldt ook voor de basilicumblaadjes, die ga je ook in dunne blaadjes snijden. Vervolgens ga je de tomaten drogen en haal je de kroontjes weg. Ook de tomaat snijd je in dunne plakjes. Vervolgens leg je alles op een mooie schaal en druppel je er wat olijfolie overheen. 

3. Doperwtjes met gestoofde sla

Mensen zeggen vaak dat deze maaltijd een van de lekkerste gerechten is om te maken uit eigen tuin. Je hebt hier wel een paar verschillende ingrediënten voor nodig. Uiteraard heb je doperwten nodig, ongeveer drie lente-uien, een krop sla, een teentje knoflook, twee eetlepels, roomboter, een paar takjes tijm, vier plakjes peterselie, een eetlepel poedersuiker en wat zout en peper kan zeker geen kwaad. 

Als je dit gerecht wilt klaarmaken, begin je met de doperwten te doppen. Hierna ga je de sla wassen en dit doe je ook met de lente-ui, die ga je vervolgens in ringetjes snijden. Vervolgens ga je de knoflook pellen en snijd je ook dit in fijne stukjes. Daarna kan je de takjes tijm ook gaan wassen en de peterselie. 

Als je dit allemaal hebt gedaan, ga je de pan op het vuur zetten en begin je met de boter te verhitten. Als de boter helemaal is gesmolten, kan je het vuur wel wat zachter zetten. Vervolgens ga je de lente-uiringetjes en knoflook in de pan doen. Als je dit een tijdje hebt gedaan, dan is het tijd om de stukjes sla toe te voegen. Dit laat je dan ongeveer tien minuten stoven. Vervolgens is het de bedoeling dat je de doperwtjes toevoegt. Als je wat extra smaak wilt toevoegen, kun je altijd zout en peper erbij doen. Daarna laat je de doperwten ongeveer tien minuten stoven. Het wordt wel aanbevolen om regelmatig te roeren. 

Veelgestelde vragen:

Hoe lang moet je de doperwten laten stoven bij het gerecht doperwtjes met gestoofde sla?

Het is de bedoeling dat je het ongeveer tien minuten laat stoven. 

Welke groente zit er in een salade caprese?

In een salade caprese zit vooral de groente tomaat. Die kan je dus gebruiken van je eigen moestuin. 

Is courgettesoep ook geschikt voor vegetarische mensen?

Zeker, ook voor vegetarische mensen is courgettesoep een geschikt gericht. 

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *