Heb jij altijd al een tuinhuisje in je tuin gewild? En ga je het deze keer echt doorzetten? Voordat je een tuinhuisje gaat neerzetten, is het natuurlijk belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Zo zijn er namelijk verschillende dingen waar je op moet letten, voordat je een tuinhuisje gaat plaatsen. Wil jij weten waar je op moet letten? Lees dan vooral snel verder en kom erachter! Voor je het weet heb jij ook je eigen tuinhuisje. 

1. Hout kiezen

Voordat jij je eigen tuinhuisje gaat plaatsen, is het natuurlijk belangrijk dat je kiest, welk hout je gaat gebruiken. Er zijn vele verschillende soorten hout waar je uit kan kiezen. Het is best wel belangrijk dat je hier goed over na gaat denken, want het is zo dat elke houtsoort anders moet worden onderhouden. Kijk dus goed naar welk hout soort jij wilt gebruiken voor je tuinhuisje.

Er zijn vele soorten hout die je kan gebruiken. Een paar soorten hout, die worden aanbevolen voor je tuinhuis. Zijn onder andere denhout, dit soort hout is namelijk erg gemakkelijk en is ook een redelijk normale prijs. 

Een andere soort hout dat wordt aanbevolen is Noors sparrenhout. Dit hout kun je erg vaak terug zien komen, bij verschillende tuinhuisjes. Dit is namelijk één van de meest gebruikte soort hout voor een tuinhuisje. Eén van de grootste voordelen aan dit hout, is dat het heel weinig weegt. Zo kan je erg gemakkelijk het tuinhuisje in elkaar zetten. 

2. Vergunning 

Dit is wel één van de belangrijkste dingen die je moet weten, voordat je een tuinhuisje gaat plaatsen: checken of je een vergunning nodig hebt. Het is in sommige gevallen wel mogelijk om een tuinhuisje te plaatsen zonder vergunning. Dan zijn er wel bepaalde eisen waar jij je aan moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de afmetingen van het tuinhuisje en de bestemming ervan. Het is namelijk zo, dat je zonder vergunning er geen woonruimte van mag maken. 

Het is natuurlijk ook altijd mogelijk om naar de gemeente te gaan. Je kan het hier namelijk altijd navragen of je een vergunning moet of niet. Door het na te vragen, weet je het namelijk altijd zeker. 

3. Wat voor soort dak?

Naast dat je moet gaan nadenken over welk soort hout je wilt, is het ook belangrijk dat je kijkt naar wat voor dak je wilt. Er zijn verschillende soorten daken voor je tuinhuis. Zo kan je bijvoorbeeld ervoor kiezen om voor een platdak te gaan. Door een platdak te kiezen, zorg je voor een moderne look aan je tuinhuis. Een voordeel aan het hebben van een platdak, kan zijn dat je over het hele dak heen kan kijken. 

Het is natuurlijk ook mogelijk om te gaan voor een wat traditioneler dak, dan wordt het aangeraden om te kiezen voor een zadeldak. Je kan een zadeldak in allerlei soorten en maten verkrijgen. Ook kan je kiezen wat voor kleur jij graag wilt op het dak. Kijk natuurlijk ook een beetje naar de rest van het tuinhuisje, en kijk wat bij het hout past. 

Een dak wat je ook vaak terug ziet komen bij tuinhuisjes, is een piramidedak. Een piramidedak bestaat uit vier driehoekige delen, die delen gaan schuin naar boven. Hierboven worden ze dan aan elkaar bevestigd. Houd ook rekening met de hoogte van het dak.

Veelgestelde vragen:

Wat voor soort dak, zorgt voor een moderne uitstraling bij een tuinhuis?

Als je graag een dak wilt hebben op je tuinhuis, wat een moderne uitstraling geeft. Dan wordt het aangeraden om te kiezen voor een platdak. 

Mag je zonder vergunning van een tuinhuis een woonruimte maken?

Nee, dit mag je niet zomaar doen. Als je dit wel graag wilt, dan moet je een vergunning regelen. Check voor de zekerheid de regels bij jouw gemeente.

Welk hout wordt vaak gebruikt voor tuinhuisjes?

Noors sparrenhout, is een houtsoort die vaak wordt gebruikt voor tuinhuisjes.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *