Heb jij laatst hele mooie bloemen gehaald en wil je die graag mooi houden? Het is natuurlijk het leukste om je bloemen zo lang mogelijk mooi te houden. Er zijn hier vele manieren voor, maar niet iedereen is bekend met deze manieren. Wil jij graag weten hoe jij het beste je bloemen mooi kan houden? Lees dan vooral snel verder en ontdek het! 

1. Schuin snijden

Een tip die vaak wordt meegegeven is om je bloemen schuin af te snijden. Vaak wordt het aangeraden om dit te doen met een mesje en niet met een snoeischaar. Het is namelijk zo als je dit doet met een snoeischaar, dat je de steeltjes dicht knipt. Dit wil je natuurlijk helemaal niet, want dan blijven ze niet lang mooi. 

Als je de bloemen schuin afsnijdt, is het zo dat de bloemen meer vocht kunnen krijgen. Dit betekent eigenlijk dat de bloemen beter het water kunnen binnenkrijgen. Doordat de bloemen meer vocht krijgen blijven ze langer mooi en houden ze het langer vol. Als je na een paar dagen nieuw water in de vaas gaat doen, dan kun je ook de bloemen weer afsnijden. Doe dit niet te vaak, maar eens in de zoveel tijd kan best prima. 

2. Juiste plek

Het is wel belangrijk dat jij je bloemen neerzet op een plek waar ze goed staan. Het is namelijk zo dat bloemen niet zo graag in de tocht willen staan, want ook dit is niet goed voor de bloemen. Als je ze op een plek zet waar veel tocht is, dan kan het gebeuren dat je bloemen gaan hangen. Dat is natuurlijk niet wat je wilt. 

Zet ze ook niet op een plek met te veel warmte, dus niet naast de verwarming. Hier kan namelijk hetzelfde gebeuren als een plek in de tocht. Zet bloemen dus ook niet in de volle zon, waar erg veel warmte binnenkomt. Ook dit is niet goed voor je bloemen en gaan ze minder lang mee. 

Waar is het dan wel een goede plek, vraag jij je misschien af. Een plek die vaak wordt aangeraden is een plek waar het koel is, maar ook licht is. Niet te veel licht, maar wel genoeg licht. Zo is het bijvoorbeeld een goed idee om bloemen op de eettafel te zetten, in de slaapkamer of op een bureau in je kantoor, bijvoorbeeld.

Als jij je bloemen op een goede plek zet, dan zal je merken dat ze het ook goed doen en ook lang volhouden op die plek. Dat is natuurlijk wat je het liefste wilt!

3. Haal bladeren weg

Merk je dat de dode bladeren in de vaas blijven drijven? Dan wordt het aangeraden om die eruit te halen. Het wordt ook vaak aangeraden om de bladeren die aan de steel zitten weg te halen. Het beste is om ze tot de bovenkant weg te halen. 

Door dit te doen voorkom je namelijk verschillende bacteriën die in het water kunnen komen door de bladeren. Mocht het namelijk zo zijn dat de bacteriën wel in het water komen, dan gaan je bloemen minder lang mee.

Niet alleen is dit handig om bacteriën te voorkomen, maar ook staat het een stuk stijlvoller. Het staat namelijk ook wat mooier als je een vaas hebt die niet helemaal vol zit met bladeren. 

4. Ververs het water

Een tip die ook altijd wordt meegegeven is om regelmatig het water in de vaas te verversen. Het beste is om er lauw water in te doen, want dit is het beste voor de bloemen en daardoor kunnen ze langer mee. 

Bloemen houden natuurlijk erg van water en dan vooral als het gaat over vers water. Je hoeft niet elke dag het water te verversen, maar wel eens in de zoveel tijd wordt aangeraden.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *