Sommige mensen hebben het nou eenmaal en anderen willen het juist heel graag, groene vingers. Wil jij ook heerlijk in de tuin willen werken tussen alle plantjes en bomen? Wat moet je eigenlijk doen om groene vingers te krijgen? En wat is het eigenlijk? 

1. Wat is het?

Het hebben van groene vingers wordt gebruikt als iemand goed met groen kan werken en dus graag lekker bezig is in de tuin. Iemand met groene vingers heeft ook vaak heel wat verstand over dit onderwerp. Mensen met groene vingers hebben dus ook vaak een mooie tuin met van alles aan het bloeien. Je zal ze ook kunnen herkennen van het stereotyperende beeld, namelijk een tuinbroek, met tuinhandschoenen aan en tuinlaarsjes. 

Als je groene vingers hebt, is dat best een voordeel, want op die manier ziet je tuin er altijd netjes, verzorgd en mooi uit. Dat is echt het grootste voordeel van het hebben van groene vingers. 

2. Hoe herken je het?

Hoe kom je er nou eigenlijk achter of je groene vingers hebt of niet? Je kan er achter komen, omdat je vaak buiten bent en kun je niet wachten tot de zon opkomt. Ook neem je graag heerlijke wandelingen buiten, bijvoorbeeld door het bos, een strandwandeling of even een korte wandeling maken door de buurt, bijvoorbeeld.

Zoals net al is gezegd hebben mensen met groene vingers graag een tuin en daar zijn ze dan ook druk mee bezig om die zo mooi, netjes en verzorgd mogelijk te hebben. Ze zijn dus graag bezig buiten tussen al het groen en allerlei planten. 

3. Hoe begin je?

De keuze waar mee je wilt beginnen ligt helemaal bij jezelf. Doe bijvoorbeeld onderzoek naar welke planten het beste in jouw tuin passen. Wil jij bijvoorbeeld planten waar je het hele jaar door plezier van hebt of juist planten waar je regelmatig voor moet zorgen?

Als je er toch niet helemaal uitkomt en niet weet waar je nou moet beginnen, neem dan eens een bezoekje aan een tuincentrum en vraag daar medewerkers die er verstand van hebben wat ze je aanraden als je wilt beginnen met het onderhouden van je tuin. Vaak kunnen ze je ook verschillende planten aanraden waarvan zij denken dat die goed zijn voor je tuin.

4. Begin gemakkelijk

Het wordt vaak aangeraden om niet al te ingewikkeld beginnen, maar met wat makkelijker planten die ook wel tegen een stootje kunnen. Zal jij graag een kruidentuintje willen? Dan is het goed om te beginnen met munt of basilicum. Als het gaat over planten dan zijn vetplantjes erg handig om mee te beginnen, want ook deze kunnen wel tegen een stootje. Zorg er wel voor dat je vetplanten in de zon staan, want ze houden erg van de zon. Als het zomer is kun je de vetplanten beter in één keer flink wat water geven, om vervolgens de ader bijna helemaal uit te laten drogen, vanaf daar ben je weer opnieuw. In de winter moet je vetplanten maar één keer per maand water te geven. 

5. Hoe nu verder?

Het hebben van een goede basis is handig voor het ontwikkelen van groene vingers. Het wordt zeker aangeraden om voor nieuwe planten te gaan naar een tuinier of naar een tuincentrum, die planten zijn natuurlijk de beste voor het tuinieren. Leer ook zeker de behoeften van je planten kennen, zoek bijvoorbeeld op hoeveel zonlicht een plant nodig heeft of hoeveel water je moet geven en ook hoe vaak je het moet geven. Te veel water kan namelijk net zo slecht zijn voor je voor- of achtertuin als dat te weinig water kan zijn. 

Wanneer heeft iemand groene vingers?

Iemand die groene vingers heeft, houdt erg van de natuur en is vaak te vinden in de tuin en is dan bezig met het planten van nieuwe bloemen of planten. 

Welke planten zijn handig voor een beginnend moestuintje?

Als je wilt beginnen met je eigen moestuin dan wordt het aangeraden om te beginnen met munt of met basilicum. 

Wat moet je doen als je er niet uitkomt over welke planten goed zijn?

Het wordt dan zeker aangeraden om richting een tuincentrum te gaan. Daar kan je de medewerkers vragen over wat zij adviseren.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *