Veel dezelfde cactussen bij elkaar

Wie kent de stekelige plant a.k.a. de cactus nou niet? Met zijn stekels en ronde vormen is en blijft de cactus een populaire plant. Veel mensen denken dat de cactus een makkelijke plant is en ja, dat is het ook.

Oorsprong

Er bestaan maar liefst 1500 soorten van de cactus. Van oorsprong komt deze familie uit Afrika en Midden- en Zuid-Amerika. Ze komen eigenlijk op allerlei plekken voor, van koude gebergtes tot de warme woestijn. Cactussen behoren tot de succulenten, maar niet elke succulent is een cactus… Volg jij het nog?

Dier- en kindvriendelijk

Niet elke cactus is giftig, maar het is niet aan te raden om van de cactus te eten of om het sap op jouw huid te laten komen.

Water

Gelukkig weten veel mensen dat de cactus niet veel vraagt. Zo hoeven deze ook niet veel water te krijgen. Wanneer de potgrond van de randen van de pot afkomt, is het tijd om een klein slokje water te geven. Bovendien zuigen ze zichzelf helemaal vol met water. Dit betekent dat ze goed kunnen overleven als ze droog komen te staan.

Licht 

Het maakt niet uit waar de cactus komt te staan. In de schaduw, in de zon: de cactus vindt het allemaal prima. Hoe donkerder het blad van de cactus, hoe beter hij kan overleven in de schaduw. Handig ezelsbruggetje.

Voeding

Het is niet noodzakelijk om jouw cactus voeding te geven, omdat het een langzame groeier is. Als je het echt niet kunt laten om de cactus voeding te geven, doe dit dan alleen in de lente- en zomermaanden.

Verpotten

Omdat het zo’n langzame groeier is, hoef je hem niet per se te verpotten. Het is overigens ook geen pretje om deze vriend te verpotten. Als de wortels boven de potgrond uitkomen, kun je hem beter wel een nieuw huisje geven. Vergeet echter niet om handschoenen te dragen voordat je wordt geprikt. Auw!

Lijst met de 7 beste Cactus aanbiedingen

Pagina beoordelen?