Dikkemanskruid

De dikkemanskruid staat bekend om zijn dikke, glanzende en donkere bladeren. Als je geluk hebt laat hij witte bloemen bloeien. Toch komt de dikkemanskruid steeds minder vaak voor omdat hij vaak last heeft van een onbekende schimmel. Zonde, want het is een prachtige bodembedekker.

Oorsprong

De dikkemanskruid wordt ook wel Schaduwkruid genoemd, en is familie van de Buxus. Deze plant komt van oorsprong voor in Japan en China en dan met name in de bossen.

Vermeerderen

De dikkemanskruid kun je het beste zaaien in het voorjaar. Bovendien vermeerdert deze plant zichzelf onder de grond. Hier hoef je dus niks voor te doen. Ideaal!

Verzorging

Deze bodembedekker vindt het niet fijn om op een droge plek te staan. Het is dus prima voor deze plant om in een bodem te staan die goed water vasthoudt. Zorg er natuurlijk wel voor dat het water er niet te lang blijft staan om wortelrot te voorkomen. Bovendien staat deze het liefst in de schaduw of half in de zon. 

Groei en bloei

De dikkemanskruid is een goede groeier. Hij verspreidt zich met ondergrondse uitlopers en komt vanzelf weer omhoog om daar verder te groeien. Ook deze nieuwe uitlopers verspreiden zich weer: dat betekent dat jouw grond binnen een mum van tijd is bedekt. Daarnaast kan deze bodembedekker vijftien centimeter hoog worden. 

Snoei

Je kunt de dikkemanskruid eenvoudig snoeien. Of je hem in een bepaalde vorm wil knippen of je wilt ‘m kortwieken: snoei de plant helemaal naar jouw smaak. Dit kun je vervolgens weggooien.

Lijst met de 8 beste Dikkemanskruid aanbiedingen

Pagina beoordelen?