Wees niet getreurd als je nog nooit van koolrabi hebt gehoord. Het is namelijk een erg onbekende moestuinplant. Toch kan het erg leuk zijn om koolrabi te kweken, want het opvallende aan koolrabi is dat de kool boven de grond groeit. 

Zaaien

Vanaf mei mogen de zaden van de koolrabi meteen in de volle grond worden gestopt. Je kunt er ook voor kiezen om te beginnen met voorzaaien. Doe dit rond de maand april en leg de zaden in een kweekbak op een bedje van grond. Bovendien sta je nog voor een andere optie: zaai rechtstreeks in kweekbakjes, zodat je de koolrabi’s niet hoeft te verspenen.

Verzorging

Koolrabi moet snel kunnen groeien. Hij wil daarom graag staan in een losse, voedingsrijke bodem die het vocht goed vasthoudt. Bemest daarom de grond regelmatig met wat compost. Bovendien doet de koolrabi het goed op een zonnige plek.

Koolrabi is zeer winterhard: yes!

Oogsten

Het voordeel van een koolrabi is dat je goed kunt zien wanneer hij klaar is om geoogst te worden. De knol moet namelijk zo’n zeven tot tien centimeter groot zijn. Je kunt de koolrabi oogsten door de knol met een schoon en scherp mes af te snijden. Eenmaal afgesneden kun je de koolrabi een paar dagen bewaren.

Snoeien

Je hoeft de koolrabi niet te snoeien, omdat het een kool is.

Lijst met de 10 beste Koolrabi aanbiedingen

Pagina beoordelen?