Paksoi wordt vooral in de Aziatische keukens gebruikt. Het is een soort kool en dat betekent dat je paksoi ook goed in het Nederlandse klimaat kunt kweken. Is dat even mooi meegenomen. Hieronder lees je meer over deze tropische groente.

Zaaien

Je kunt de zaden van paksoi in de volle grond zaaien rond de maanden juli tot augustus. De zaden moeten ongeveer een centimeter onder de grond gezaaid worden. Houd ongeveer tien centimeter afstand tussen elk zaadje. Als je liever de paksoi al eerder wil zaaien, doe dit dan in een potje en laat het potje binnen staan.

Verzorging

De paksoi wil graag een plekje in de zon bemachtigen, maar als hij in de halfzon staat is dat ook prima. Ook moet de grond vochtig zijn en vol voeding zitten. De paksoi moet namelijk goed kunnen doorgroeien. Geef daarom voldoende water. 

Paksoi is redelijk winterhard. Dat betekent dat je de plant gewoon in de tuin kan laten staan. Als er strenge vorst op komst is, mag je ‘m wat extra warmte geven door hem bijvoorbeeld in te pakken.

Oogsten

Meestal kun je zes weken na het zaaien de paksoi al oogsten. Wel is het belangrijk om direct na de oogst de paksoi een koud plekje te geven. Hiermee voorkom je dat de bladeren slap gaan hangen. Ook kun je de paksoi al oogsten wanneer hij nog klein is. Smullen maar!

Snoeien

Je hoeft de paksoi niet te snoeien.

Lijst met de 5 beste Paksoi aanbiedingen

Pagina beoordelen?