De rhapis is een geliefde plant. Dit komt waarschijnlijk omdat hij een echte schaduwplant is. Eigenlijk is het een plant die niet veel aandacht vraagt. Handig voor de mensen die de groene vingers nog niet echt onder de knie hebben.

Oorsprong 

De rhapis is familie van Arecaceae, ook wel Palmea genoemd. Van nature komt de phapis voor in Zuidoost-Azië en in delen van China. De rhapis is zo populair geworden, dat hij bijna niet meer voor komt in het wild. Hij is zo geliefd door zijn kenmerkende stam en wordt hierdoor ook wel bamboepalm genoemd.

Dier- en kindvriendelijk

Joepie, de rhapis is veilig voor dieren en kinderen.

Water

De rhapis verbruikt niet veel water, omdat deze graag te vinden is op donkere plekken. Verder moet de potgrond wel altijd licht vochtig zijn. 

Licht

De rhapis vindt het prettig om in de schaduw te staan. Dit maakt hem ook de ideale kantoorplant. Toch heeft hij wel een tikkeltje zon af en toe nodig om te kunnen groeien. Met een maximum van vijf meter van het raam zal hij het prima uithouden. Als de bladeren geel worden, kan het zijn dat de plant te licht staat.

Voeding 

Om de twee weken mag de rhapis wel wat voeding krijgen. Zo wordt de plant nog sterker. Doe dit alleen in de lente- en zomermaanden.

Verpotten 

De rhapis is geen snelle groeier. Dit betekent dus ook dat je hem niet vaak in een nieuw huisje hoeft te zetten. Een keer in de vier of vijf jaar vindt de rhapis prima; je ziet overigens vanzelf wel wanneer het tijd is om deze plant te verpotten. Dan komen de wortels namelijk boven de grond uit.

Lijst met de 10 beste Rhapis aanbiedingen

Pagina beoordelen?