Wanneer je op zoek bent naar een makkelijke plant, is de sansevieria voor jou perfect. Je kunt deze bijna niet dood krijgen, behalve als je hem een slokje te veel geeft. De sansevieria wordt ook wel vrouwentong genoemd en in België zelfs wijventong. 

Oorsprong

De sansevieria is familie van de Dracaena sinds 2017. De sansevieria groeit in tropische gebieden in het westen van Afrika. Hier maakten ze van de vezels van de plant boogstrings. Tegenwoordig is de plant veel te zien als kamerplant.

Dier- en kindvriendelijk

De sansevieria is licht giftig. Houd jouw kinderen en viervoeters dus uit de buurt van deze plant.

Water

Je hoeft de sansevieria, net als cactussen en vetplanten, bijna geen water te geven. In de winter hoef je deze maar een keer in de zes weken water te geven. In de zomer is een keer in de twee weken genoeg. Je geeft hem pas water als de potgrond volledig is opgedroogd. Geef hem overigens niet te veel water; dit is de enige manier om hem dood te krijgen.

Licht

De sansevieria kan overleven in de volle zon, maar ook op een plekje waar het niet zo licht is. Toch vindt hij het prettig om uit de schaduw te staan maar hij zal niet snel zijn loodje leggen. Kortom: de perfecte plant zonder dat je er veel omkijken naar hebt. Een teken van gekleurde bladeren kan zijn dat hij op de verkeerde plek staat.

Voeding

In de winter is het zowat verboden om deze plant voeding te geven. In de zomer is het ook niet per se nodig.

Verpotten 

De sansevieria is geen snelle groeier. Je hoeft hem dus ook niet per se te verpotten, maar eens in de drie jaar zal voldoende zijn.

Lijst met de 10 beste Sansevieria aanbiedingen

Pagina beoordelen?