De rode kool is familie van de witte kool. Zo hebben ze ook ongeveer dezelfde groeiwijze. Het enige verschil – wat natuurlijk voor de hand liggend is – is de kleur en de smaak. Wil jij ook jouw tuin uitbreiden met rode kool? Hieronder lees je alle tips en tricks.

Zaaien

Je kunt rode kool zaaien in maart, waardoor je hem kunt oogsten rond de herfst. Als je hem in september zaait, kun je hem in de lente oogsten. Het maakt qua tijd dus niet heel veel uit wanneer je de rode kool zaait. In de winter moeten ze natuurlijk wel een warm plekje krijgen, bijvoorbeeld in een kas. Ook moet je erop letten dat je elke rode kool genoeg ruimte geeft: zo’n zestig centimeter moeten ze van elkaar af staan.

Verzorging

De rode kool wil een plekje krijgen in de zon of in de halfzon. Daarnaast wil de rode kool veel voeding krijgen. Let er wel op dat je ook weer niet té veel geeft: dit zal averechts werken. Bovendien is een stevige grond aan te raden. De rode kool heeft namelijk heel sterke wortels. Ook moet de rode kool in een grond staan die voldoende vocht vasthoudt.

De rode kool zal de winter alleen overleven als hij wordt beschermd tegen de kou, bijvoorbeeld in een kas. Dit hangt echter wel af van het soort ras: je hebt namelijk ook winter rode kool. Deze kunnen wel tegen de kou.

Oogsten

Zoals net al werd benoemd, kun je de rode kool in de herfst oogsten wanneer je ‘m in de lente hebt gezaaid. Als je de rode kool in de herfst hebt gezaaid, kun je in de lente genieten van rode kool. Bovendien kun je zelf bepalen wanneer je de rode kool gaat oogsten. Doe dit wanneer jij hem groot genoeg vindt. Snijd de kool echter niet van de stam en verwijder de buitenste bladeren: deze zijn niet eetbaar. Ook kun je de rode kool niet lang bewaren. Eet hem dus gelijk na het oogsten op.

Snoeien

Je hoeft rode kool niet te snoeien.

Lijst met de 8 beste Rode kool aanbiedingen

Pagina beoordelen?