De strelitzia is een groen pronkstuk dat veel de aandacht zal trekken. Het is een exclusieve plant en wordt ook wel paradijsvogelplant genoemd. Deze plant kan jou zelfs bloemen geven, als je een Strelitzia reginae in huis hebt.

Oorsprong

De strelitzia is een van de meest exotische kamerplanten die kan bloeien. Deze plant komt van nature voor in Zuid-Afrika en is familie van de Musa a.k.a. de bananenplant. Sinds de achttiende eeuw zijn we thuis al aan het genieten van deze schoonheid.

Dier- en kindvriendelijk

De strelitzia kan giftig zijn voor dieren. Vooral de bloemen van de Paradijsvogelplant zijn giftig.

Water

De paradijsvogelplant is een dorstige. Hij wil daarom graag regelmatig een flinke plens met water en doe dit een keer per week. In de winter vraagt hij wel wat minder water. Als de strelitzia last krijgt van bruine vlekken op zijn bladeren, kan dat te veel water betekenen. 

Licht

De zon, daar houdt de strelitzia van. Het raam is daarom een geschikte plek voor deze majestueuze plant. Wanneer hij te weinig licht ontvangt op zijn grote bladeren, is de kans groot dat de strelitzia zijn loodje legt. De plant staat te donker wanneer de bladeren kreukels hebben, dichtslaan of overlopen in een andere kleur.

Voeding

Een keer in de twee weken mag je de strelitzia wat voeding geven. Doe dit alleen in de lente- en zomermaanden wanneer de strelitizia veel energie verbruikt. In de herfst en winter is het dus overbodig om voeding te geven.

Verpotten

Je merkt vanzelf wanneer het tijd is om de strelitzia te verpotten. Hij groeit namelijk letterlijk en figuurlijk uit zijn pot. Meestal is dat om de twee jaar.

Lijst met de 10 beste Strelitzia aanbiedingen

Pagina beoordelen?