De syngonium: een plant met aparte bladeren met elk hun eigen vertekening. Het is een schattige plant maar heeft een stoer uiterlijk. Deze zal dus zonder twijfel de show stelen in jouw plantenhuis. Oh ja, het is een toppertje wat betreft het zuiveren van lucht. Heb jij de syngonium al weten te scoren?

Oorsprong

De wortels van de syngonium liggen in het verre Costa Rica. Hij is hier veelal te vinden in de tropische regenwouden. Hij is familie van de Araceae net als de alocasia, dieffenbachia en anthurium. De syngonium is in zijn natuurlijke habitat een klimplant.

Dier- en kindvriendelijk

Nope, helaas is de syngonium niet zo vriendelijk voor dieren en kinderen. Deze is zelfs erg giftig. Oppassen geblazen!

Water 

Hij houdt ervan als zijn grond licht vochtig is. Echter, houdt de syngonium niet van natte voeten. Check dus van tevoren of de potgrond van onderen niet nat is, anders is de kans op wortelrot ineens heel dichtbij.

Licht

De syngonium wil graag een plekje in het indirecte zonlicht. Ook houdt hij niet van tocht en kou. Hij wil graag in een warm en behaaglijke omgeving leven. Cozy!

Voeding

Zeker in de lente- en zomermaanden kan de syngonium wel wat extra voedingsstoffen gebruiken. Een keer in de twee weken is prima, zo lang je het maar niet in de herfst- en wintermaanden doet.

Verpotten

De syngonium blijft klein van stuk. Hij zal ook niet groter worden dan vijftig centimeter. Je hoeft hem dus ook niet vaak te verpotten: een keer in de twee jaar is prima.

Lijst met de 7 beste Syngonium aanbiedingen

Pagina beoordelen?