We snappen niet waar de naam witte kool vandaan komt, want eigenlijk is witte kool groen van kleur. Echter, hoe dichter je bij het hart van de kool komt hoe witter de groente zal zijn. Bovendien wordt er van witte kool massaal zuurkool gemaakt. Fascinerend toch, zo’n groente? 

Zaaien

In september kun je alvast beginnen met het zaaien van de zaden van witte kool. Vervolgens mogen ze in maart de volle grond in, want dan zijn ze groot genoeg om te overleven in de wijde wereld. Je kunt er ook voor kiezen om iets langer te wachten. Zo kun je bijvoorbeeld ook in februari zaaien en in april uitplanten. Gebruik ruime potjes als je wil gaan voorzaaien. Witte kool kan namelijk in een relatief korte tijd vrij groot worden.

Verzorging

Omdat de witte kool een grote plant wordt, vraagt deze best wat aandacht. Zo wil deze graag in een voedingsrijke bodem staan. Bovendien zal hij het goed doen op kleigrond. Daar kan hij lekker zijn wortels in wroeten. Oh ja, ook verlangt hij zo nu en dan naar een slokje water.

Afhankelijk van het ras kan de witte kool de vorst prima overleven. 

Oogsten

Over het algemeen kun je witte kool oogsten van eind september tot en met november. Overigens kun je er zelf voor kiezen wanneer je hem gaat oogsten. Je kunt namelijk wachten totdat hij de juiste grootte heeft bereikt. De witte kool oogst je door de hele plant uit de grond te trekken en al het blad rondom de kool weg te halen.

Snoeien

Je hoeft de witte kool niet te snoeien, aangezien het een kool is.

Lijst met de 7 beste Witte kool aanbiedingen

Pagina beoordelen?