Snijselderij heeft wel iets weg van peterselie. Dit heeft overigens alleen te maken met het uiterlijk en niet met de smaak. De smaak van snijselderij is namelijk een stukje sterker. Een andere benaming voor snijselderij is bladselderij of bosselderij. 

Zaaien

De zaden van de selderij gaan al ontkiemen bij lage temperaturen. Vanaf april kun je ze dus gerust in de volle grond zaaien. Wanneer je de zaden onder glas gaat zaaien, kun je er de hele winter van blijven genieten.

Verzorging

De selderijplant is een eenvoudige moestuinplant. Selderijplanten houden van een natte grond, maar ook weer niet té nat. Je mag ze in warme periodes regelmatig wat water geven. Bovendien willen ze in een grond staan die humusrijk is. De plant doet het goed bij een plekje in de zon of halfschaduw.

Als je de selderij in de kas plant, kun je er de hele winter van profiteren. Zonder beschutting zal hij het op zich overleven, maar dan stopt de groei na de eerste vorst. Hij begint daarna weer opnieuw te groeien vanaf de lente.

Oogsten

Je kunt de snijselderij oogsten wanneer jij wil. Na het afsnijden zal de plant gewoon weer aangroeien. Let er overigens wel op dat je de bladeren van de plant niet te kort afsnijdt. 

Snoeien

Je hoeft de snijselderij niet te snoeien. Wanneer je gaat oogsten ben je de plant in principe ook aan het snoeien. Daarna zal hij gewoon weer aangroeien.

Lijst met de 5 beste Snijselderij aanbiedingen

Pagina beoordelen?