Kan je huis wel wat vrolijke bloemen gebruiken? Wil je een keer je eigen bloemstuk maken? Er zijn natuurlijke vele mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld een boeket gaan maken, maar je kan ook een stukje maken dat je op tafel neerzet. Wat heb je allemaal nodig voor een mooi bloemstuk? En hoe maak je dat? Lees dan snel verder! 

1. Kies de kleuren

Voordat je gaat beginnen met het daadwerkelijke bloemschikken is het belangrijk dat je eerst de kleuren gaat bepalen. Je kan natuurlijk variëren met de kleuren, maar het is natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor één kleur en die het meeste gebruiken. Ben je bijvoorbeeld van plan om een boeket te maken die je in de woonkamer zet? Dan wordt het aangeraden om te kiezen voor kleuren die goed bij je interieur passen. Door dit te doen zal je merken dat het boeket erg mooi en goed bij je interieur past.

Wil je graag een kleurrijk boeket maken, dan kan je bijvoorbeeld roze bloemen halen, maar je kan onder andere ook gele bloemen halen. Er zijn erg veel mogelijkheden als het gaat om kleurrijke bloemen.

Naast dat je een keuze moet gaan maken tussen de kleuren van de bloemen. Is het ook erg belangrijk dat je voor groen kiest. Hiermee wordt niet bedoeld dat je voor groene bloemen kiest, maar dat je er wat plantjes of takken tussendoor doet. 

2. Materialen

Als je de kleuren van de bloemen hebt uitgekozen en het groen hebt gekozen is het ook handig om de materialen alvast te pakken die je nodig bent. Als je een boeket gaat maken is het handig om een snoeischaar te pakken, ook is het handig om een mesje te pakken, hiermee kan je bijvoorbeeld wat takjes korter maken. Uiteraard is het ook nodig om alvast een vaas te pakken waar je het boeket gaat inzetten.

Vaak wordt het aanbevolen om een vaas te kiezen die goed bij het boeket past, maar ook een vaas waar genoeg water in kan. Zorg er ook voor dat je niet een te grote vaas kiest, want dit staat niet mooi.

Als jij nog verschillende materialen moet halen kan je dit bijvoorbeeld bij een tuincentrum halen. Vaak hebben hobbywinkels ook materialen voor het bloemschikken. Als je er niet uit komt kan je ook nog altijd hulp vragen aan medewerkers van bijvoorbeeld een tuincentrum. Deze mensen kunnen je vaak helpen en kunnen je ook advies geven over welke materialen het beste zijn. 

3. Beginnen met bloemschikken

Als je gaat beginnen met het maken van je eigen boeket dan is het handig om eerst het groen in de vaas te doen. Doe dus eerst de takjes met blaadjes erin en ook de normale takjes. Het wordt wel aangeraden om aan de onderkant van de takken de bladeren weg te halen, want als je de bladeren niet weg haalt dan kan het water sneller vies worden. Dit is natuurlijk niet iets wat je wilt. 

Als je de takken en het groen in de vaas hebt gezet is de volgende stap dat je echt aan de slag gaat met de bloemen erin zetten. Kijk eerst of je nog wat moet afknippen van de bloemen voordat je ze in de vaas zet. 

De bloemen kan je het beste gaan verdelen tussen alle bloemen. Zo heb je namelijk een beetje variatie tussen groene takken en bloemen. Dit staat vaak ook het mooiste bij een boeket. Kijk dus ook goed of alles goed is verdeeld, want het is niet mooi als je een kale stukken hebt. 

Is het belangrijk om wat groen te hebben in je boeket?

Zeker, door wat groen in je boeket te hebben kan je boeket wat mooier lijken.

Moet je bloemen verdelen tussen het groen?

Ja, het wordt wel aangeraden om dit te doen, zo lijkt je boeket ook wat voller.

Heb je een mesje nodig als je een boeket gaat maken?

Ja, het is wel handig om een mesje te hebben, want dan kan je nog wat takjes korter maken.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *