Het warme weer komt steeds weer dichterbij en dan is het ook heerlijk om in het zwembad te gaan duiken. Maak dus ook zeker goed gebruik als je een zwembad in de tuin hebt of binnen. Het is uiteraard ook erg belangrijk dat jij je zwembad goed klaarmaakt voor dat jij erin gaat zwemmen. Wil jij graag weten hoe jij dit het beste kan doen? Lees dan vooral snel verder!

Wanneer begin je?

Het is natuurlijk erg handig dat je weet wanneer je ongeveer kan beginnen met het schoon- en klaarmaken van je zwembad. Er is geen officiële tijd wanneer je het zwembad klaar moet hebben, maar vaak wordt het wel aanbevolen om hier op tijd mee te beginnen. Je kan bijvoorbeeld al beginnen als je ziet dat er geen vorst meer komt, deze tip telt natuurlijk alleen als je een buitenzwembad hebt. Zorg ervoor als je het zwembad wilt klaarmaken, dat je goed kijkt naar wat het beste bij jouw zwembad past. 

Kijk ook goed naar de weersvoorspellingen als jij je zwembad wilt klaarmaken. Als je ziet dat het mooie weer dichtbij komt, dan kan je rond die tijd ook al beginnen met klaarmaken van je zwembad. Als het mooie weer er dan eindelijk is, kan je ook gelijk gaan zwemmen en hoef je niet eerst te wachten tot je zwembad is klaargemaakt.

Afval weghalen

Het is natuurlijk wel zo fijn als je gaat zwemmen dat het zwembad ook schoon is. Daarom is het ook belangrijk dat jij je zwembad schoonmaakt vooraf. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een waterstofzuiger of zelf met een netje alle blaadjes opruimen. 

Mocht het nou zo zijn dat het zwemseizoen afgelopen is en je zwembad buiten staat, dan wordt het vaak aangeraden om in de herfst en in de winter er een zeil over te doen. Door dit te doen kunnen er geen blaadjes of ander afval in het water komen. Dit scheelt natuurlijk een hele hoop als je met het warme weer het zwembad gaat schoonmaken. Er zijn vele soorten zeilen die je over het zwembad kan doen, het wordt dan ook aangeraden om daar even goed onderzoek naar te doen.

Zwembad bijvullen

Als jij weer van plan bent om je zwembad te gebruiken, omdat je ziet dat het mooie weer er aan komt, is het ook belangrijk dat je natuurlijk water in het zwembad hebt liggen. Het kan namelijk zo zijn dat na de winter het waterniveau is gezakt: dit kan te maken hebben met verschillende oorzaken.

Het kan namelijk komen door verdamping, dit komt vooral voor in de zomer, door de hoge temperaturen. Dat je water verdampt door de hoge temperaturen is erg normaal en kan je ook niks aan doen eigenlijk. Een andere logische reden dat je minder water in het zwembad hebt, is doordat je met kinderen gaat spetteren in het water of dat je kinderen bommetjes gaan doen. 

Het kan ook nog gebeuren dat je een lek hebt in je zwembad. Het valt dan wel sneller op als je zwembad leeg gaat. Zorg er dan wel voor dat jij zo snel mogelijk dit probeert op te lossen. 

Waardes van het zwembad

Het is erg belangrijk dat de pH-waardes van je zwembad goed zijn. Het is namelijk zo, hoe lager de pH-waarde is van je zwembad, hoe beter de desinfectie is van je zwembad. Het is wel goed dat je even goed oplet, want de pH-waarde moet ook nog goed genoeg zijn en ook gezond zijn voor je huid. 

De ideale pH-waarde voor je zwembad ligt ongeveer tussen de 7,2 en de 7,6. Als jij de waarde dus tussen de zeven hebt dan is je water neutraal. Je kan heel makkelijk de pH-waarde controleren van je zwembad, dit kun je namelijk doen via een teststrip. Die geeft dan ook aan hoe hoog de waarde is. 

Wat is de gemiddelde pH-waarde voor een zwembad?

De gemiddelde pH-waarde voor een zwembad is tussen de 7,2 en de 7,6.

Kan je zwembadwater verdampen door hoge temperaturen?

Ja, als het erg mooi weer is, dan kan het zeker voorkomen dat het water verdampt van je zwembad.

Is het handig om je zwembad klaar te maken in de winter?

Nee, het is niet handig om met vorst je zwembad klaar te maken. Het beste is om te beginnen als het mooie weer dichtbij komt.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *