De portulaca is een erg geliefde plant en die wordt dan ook vaak gekocht. Het halen van een portulaca kan je hele tuin een stuk opfleuren en staat erg vrolijk in een tuin. Ben jij wel benieuwd wat voor plant dit is en hoe je die kan verzorgen? Lees dan snel verder! 

1. Wat voor plant is het?

Deze vrolijke en gemakkelijke plant is ideaal voor in jouw tuin en kan dan ook zeker heel je tuin opfleuren. Dit gaat natuurlijk over de portulaca. Deze wordt ook wel de portulaca genoemd of de postelijn. 

De portulaca komt van oorsprong uit het warme Zuid-Amerika. Ondertussen is dit niet meer de enige plek waar jij de portulaca kan vinden, want ook in ons Nederlandse klimaat doet die het goed. Vooral de gekweekte versies van deze plant kunnen het erg goed doen in Nederland. 

De portulaca is een erg vrolijke en kleurrijke plant en is ook een erg geliefde plant voor veel mensen. De portulaca wordt dan ook zeker vaak gehaald en komt vaak terug in de tuin van mensen. 

De portulaca is een plant die het vooral goed doet in de zomer. Dit komt doordat het erg goed kan groeien als de zon schijnt en dan gaat het gelijk ook snel. Als de zon dan schijnt kom er ook allemaal soorten kleurtjes aan de bloemen, denk bijvoorbeeld aan de kleuren rood, roze, geel en paars. Daarom wordt de portulaca ook vaak een kleurrijke plant genoemd en kan het je tuin goed opfleuren. Doordat de portulaca een echte zomerplant is, kan je dan ook zeker de hele zomer van de plant genieten. In totaal kan die ook ongeveer twintig centimeter hoog worden.

2. Water geven

Over het algemeen is de portulaca een erg makkelijke plan. Dit zie je ook terug in het water geven aan de plant. Het is ook zeker belangrijk dat je goed water geeft, want op die manier kan je de plant het langste houden en blijven ze ook lange tijd erg mooi. Als je de portulaca in een pot zet, zorg er dan wel voor dat je het in een goede doorlaatbare potgrond zet. Zo kan er namelijk geen water overstromen, maar kan het goed weglopen uit de pot. 

De portulaca kan ook zeker goed tegen droogte, maar dit betekent niet dat ze het niet erg vinden om regelmatig water te krijgen. Als jij ze water gaat geven zorg er dan voor dat je het water giet op de aarde en niet op de stengels, want dat is minder goed voor de plant. Vaak wordt het aanbevolen om de uitgebloeide bloemen weg te gooien, want op die manier kunnen er weer nieuwe bloemen groeien. Vaak kunnen ze het dan nog zo lang volhouden tot maar liefst de eerste nachtvorst. 

3. Zonnige plek

Zoals al eerder is benoemd doet de portulaca het erg goed in de zomer en dan moet je vooral denken aan plek waar ze veel zonlicht kunnen krijgen. Een plek in de zon is dus de beste plek als jij wilt dat de portulaca goed gaat groeien. 

De tuin is natuurlijk niet de enige plek voor de portulaca, maar het kan ook op je balkon bijvoorbeeld of op een terras staat deze plant ook erg leuk. Zorg er alleen dus wel voor dat je de plant op een zonnige plek neerzet. 

Wil je dus graag een kleurrijke plek creëren in je tuin? Dan is het een erg leuke toevoeging om de portulaca in je tuin neer te zetten of op je balkon. 

Veelgestelde vragen:

Houd de portulaca van een zonnige plek?

Jazeker, je kan deze plant het beste op een plek zetten met veel zon.

Kan de portulaca tegen droogte?

Zeker, je hoeft de portulaca dan ook niet te vaak water geven. 

Komt de portulaca voor in veel kleuren?

Ja, er groeien allerlei soorten bloemen aan de plant en die hebben allerlei soorten kleuren. Denk bijvoorbeeld aan rood, oranje of paars.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *