Accessoires in de tuin geven net die extra sprankel van sfeer. Ze zorgen voor gezelligheid en geven de finishing touch in jouw achtertuin. Naast dat tuinaccessoires leuk zijn, kunnen ze ook nog eens praktisch zijn. Zo komt een handig dienblad altijd van pas en geeft die lantaarn net wat extra licht. Hieronder zetten wij de vier leukste tuinaccessoires voor je op een rij.

1. Tuinverlichting

Vooral in de zomer zitten we massaal in onze achtertuin. Niet alleen overdag is het heerlijk vertoeven, ook in de avond kun je er prima zitten dankzij de aangename temperaturen. Natuurlijk wil je dan in een gezellige omgeving zitten. Creëer dus een echte huiskamersfeer in jouw tuin, en dat begint bij het aanschaffen van tuinverlichting. Er bestaat verlichting in allerlei soorten en maten: zo heb je lichtslingers, lampen die je aan de schutting moet bevestigen of lampen die werken op zonne-energie. Ook kun je kaarsen bij elkaar zetten, of steek de houtkachel eens aan. Gezellig!

2. Bloembakken

Het neerzetten van bloembakken in de tuin zorgt voor een natuurlijke sfeer. Vooral wanneer jouw tuin uit het merendeel bestaat uit tegels is het toevoegen van wat groen van groot belang. Ook het assortiment van de bloembakken is groot: het leuke is om verschillende groottes van hetzelfde design bij elkaar te zetten. Dit zorgt voor een speels effect. Heb je een kleine tuin? Dan is het misschien een leuk idee om bloempotten aan de muur op te hangen waardoor je een verticale tuin krijgt.

3. Sierlijke tuinkussens

Heb je een zithoekje in jouw tuin? Maak deze plek dan gezellig met tuinkussens. Zo heb je waterafstotende kussens die je ook tijdens een regenbui kunt laten liggen. Je hebt kleine kussens die je kunt neerleggen op een stoel als decoratie, maar je hebt natuurlijk ook complete loungesets. Als je kussens gaat aanschaffen, is het belangrijk dat je kiest voor de juiste kleuren. Stem de kleuren op elkaar af, maar zorg ervoor dat het niet een drukke bedoening wordt.

4. Tuinkleed

Wellicht denk je dat een kleed alleen in de woonkamer hoort. Tegenwoordig bestaan er ook talloze tuinkleden die geschikt zijn voor in jouw tuin, en dus water- en zonbestendig zijn. Bovendien kunnen deze wel tegen een stootje. Leg het tafelkleed neer onder het zithoekje of de loungeset en je zult merken dat het zorgt voor een speels effect.

Veelgestelde vragen

Waar koop je tuindecoratie?

Tuindecoratie kun je vinden bij verschillende tuincentra

Hoe zorg je ervoor dat je tuin een geheel wordt?

Wil jij ervoor zorgen dat jouw tuin gezellig en een geheel word? Dit kan erg gemakkelijk door accessoires aan te schaffen die bij elkaar passen, dit zorgt natuurlijk ook voor de nodige sfeer.

Welke planten kunnen in een bloembak staan?

Er zijn veel verschillende planten die in een bloembak kunnen staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Afrikaantjes, Begonia, Geraniums en Magrietjes.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *