Een tuin vol met planten betekent natuurlijk een en al gezelligheid. Toch heeft niet iedereen de tijd ervoor om deze planten dag in dag uit te verzorgen. Gelukkig bestaan daar een aantal goede oplossingen voor, waaronder een tuin vol met onderhoudsarme planten. Wij zetten hieronder vijf onderhoudsarme planten voor je op een rij.

Geranium

Er zit een groot verschil tussen de geranium als kamerplant en als tuinplant. Als je de geranium voor in de tuin gaat gebruiken, heb je te maken met een zeer onderhoudsarme plant. Deze zal namelijk weinig aandacht eisen. Bovendien zal je dankzij de geranium een vrolijke tuin krijgen: geraniums zijn namelijk te verkrijgen in allerlei soorten en kleuren.

Kattenkruid

Voor de katten een fijne plant en voor de mens een mooie plant: het kattenkruid. Je hoeft deze plant amper te verzorgen. Na de bloei kun je ‘m terug knippen en het volgende jaar zal hij weer met zijn paarse bloemen uit de grond komen. Oh ja, je mag gerust eens een waterbeurt overslaan. Deze plant kan namelijk goed tegen droogte.

Oleander

Zeg maar hallo tegen een vrolijke tuin! Dankzij de oleander wordt jouw tuin naar een hoger level getild, want zonder enige aandacht zal hij jouw tuin doen opfleuren. Nou ja, je moet hem natuurlijk zo nu en dan wel een slokje water geven. De oleander heeft namelijk vrij veel dorst. Daarnaast doet hij niet moeilijk over het soort grond waar hij in staat. Dat klinkt als een makkelijke plant.

Hosta

De hosta is een plant die het prettig vindt om in de schaduw te staan. Wanneer je dus op zoek bent naar een opvulling voor het hoekje in de schaduw, kan deze groene vriend daar prima staan. Wel is het oppassen geblazen voor slakken: deze lusten de groene bladeren maar al te graag. Het fijne aan de hosta is dat deze in de winter zal afsterven en in de lente gewoon weer terugkomt.

Zonnehoed

Haal de zomer in de tuin! De zonnehoed is familie van de madeliefjes. Deze schattige en kleurrijke plant zal het goed doen op een plekje in de volle zon. Bovendien zal hij zeer lang zijn mooie bladeren laten zien waardoor jij ultiem kunt genieten van deze plant. Daarnaast is deze verkrijgbaar in allerlei kleuren en het is ook nog eens een vaste plant. Wat wil je nog meer?

Veelgestelde vragen

Welke planten hebben het minst water nodig?

Lavendel, Zonnehoed, Kattenkruid

Wat zijn de drie populairste vaste planten?

Lavendel, Maagdenpalm, Prachtkaars

Welke vaste plant kan goed tegen zon?

Coreopsis
Zonnehoed
Geranium 

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *