Ben jij van plan om op kamers te gaan? Dan mogen planten in de kamer natuurlijk niet ontbreken. Planten hebben namelijk verschillende voordelen, denk hierbij bijvoorbeeld aan de luchtzuivering en de rust die planten geven. Maar wat zijn nou de beste kamerplanten voor jouw studentenkamer? Hieronder bespreken wij de vijf beste planten voor in jouw studentenkamer. 

Hedera

De Hedera is een erg populaire kamerplant. Maar waarom is de Hedera nou zo’n goede optie voor in jouw studentenkamer? Hedera’s zijn namelijk gemakkelijk te verzorgen en ze nemen vrij weinig ruimte in. Je kan een Hedera ophangen als hangplant, maar je kunt hem ook neerzetten. Zorg ervoor dat deze plant indirect zonlicht en op half schaduw staat. Geef hem geregeld wat water en deze plant zal zich prima kunnen ontwikkelen. 

Pilea Peperomioides

De Pilea Peperomioides is misschien wel een van de bekendste kamerplanten. Deze plant wordt ook wel pannenkoekplant genoemd en is gemakkelijk te verzorgen. Deze plant kun je herkennen aan haar pannenkoek-vormige bladeren. Daarnaast heeft de pannenkoekplant weinig verzorging nodig; een pannenkoekplant kan zich namelijk prima vermaken als je hem één keer in de week water geeft. Als de plant goed groeit krijg je ook nog eens stekjes, hoe leuk is dat?

pannenkoekplant

Cactus

Ben jij als student op zoek naar makkelijke plantjes, dan mogen cactussen niet ontbreken. Dit zijn misschien wel de makkelijkste planten van de hele plantenwereld. Veel mensen denken dat de cactus helemaal geen water nodig heeft, maar dit is niet helemaal waar. Geef hem één keer in de maand water en jouw cactus is helemaal gelukkig!

Monstera

Ben jij toch op zoek naar een iets grotere plant, dan is de Monstera een hele goede optie. Deze plant is namelijk een makkelijke plant, maar daarnaast ook nog eens een echte eyecatcher. Ook kan deze plant op een halfschaduw plek staan, maar kan ook overleven op een donkere plek met af en toe een scheutje water. Deze plant is dus erg mooi en gemakkelijk te verzorgen: wat wil je nog meer?

Sansevieria

Natuurlijk mag de Sansevieria niet in dit lijstje ontbreken. Deze plant is namelijk erg mooi en heeft weinig water nodig. Geef hem een keer in de week water en deze plant kan erg lang mee gaan, soms wel levenslang! Daarnaast groeit deze prachtige plant ook nog eens stekjes, hoe tof is dat

Veelgestelde vragen

Welke voordelen hebben planten?

Naast dat planten gezellig staan in het interieur, zijn ze ook nog eens goed voor de luchtzuivering, de luchtvochtigheid en zelfs jouw stemming.

Hoe makkelijk is het verzorgen van een Sansevieria?

Een Sansevieria is erg makkelijk in de verzorging. Deze plant heeft weinig water nodig en kan op vrijwel iedere plek staan.

Wat is het voordeel van planten in een studentenkamer?

Planten zorgen ervoor dat de productiviteit wordt verhoogd; ideaal als je moet studeren.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *