Naast dat planten in de woonkamer erg mooi zijn, zijn planten in de badkamer ook erg aan te raden. Planten geven de badkamer een mooi tropisch effect en daarnaast zorgen deze planten ook nog eens voor een hoge luchtvochtigheid. Daarnaast hebben planten in de badkamer een stuk minder verzorging nodig. Maar welke planten zijn nou helemaal geweldig voor in de badkamer? Hieronder bespreken wij de perfecte planten voor in de badkamer. 

Varen

De varen is misschien wel de populairste kamerplant voor in de badkamer. De luchtvochtigheid van een badkamer is erg goed voor deze plant en haalt verschillende onzuiverheden uit de lucht. Een varen is leuk om neer te zetten, maar hoe leuk is het om er een op te hangen in de badkamer? Varens zijn gemakkelijk te verzorgen, maar zorg ervoor dat die hangt of staat in indirect zonlicht. 

Sansevieria trifasciata

De Sansevieria, ook wel de vrouwentong genoemd, is een erg makkelijke plant. Hij heeft namelijk weinig water nodig en daarnaast houdt hij van indirect zonlicht. De badkamer heeft het perfecte klimaat voor deze prachtige plant. Dit komt doordat deze plant ervoor zorgt dat de luchtvochtigheid erg snel weer op peil is.

Fargesia murieliae

De Fargesia murielae oftewel de Bamboe is ook een perfecte plant voor in de badkamer. Dit komt doordat hij zich goed kan vinden in het klimaat van de badkamer. Deze plant heeft weinig water nodig en is makkelijk in onderhoud. Wel is het van belang dat de kluit van deze prachtige plant in water staat. Maar daarnaast is het een geweldige plant voor in de badkamer!

geschikte planten voor in de badkamer

Graslelie

Natuurlijk mag de graslelie niet ontbreken uit dit lijstje. De graslelie staat bekend om haar gemakkelijke verzorging. Geef hem zo’n twee keer in de week water en deze plant is helemaal blij. Daarnaast geeft deze plant een fijne uitstraling en is hij ook nog eens praktisch. Deze plant zorgt er namelijk voor dat de lucht gezuiverd wordt en dat koolmonoxide en formaldehyde afneemt. Daarnaast krijgt een graslelie ook nog stekjes, dus heb je binnen de kortste keren ook nog eens babygraslelies. 

Klimop

De Hedera Helix, ook wel bekend als de klimop, is een erg populaire plant. Deze plant kun je zowel binnen als buiten hebben staan. Binnen heeft hij namelijk ook een erg goed klimaat en al helemaal in de badkamer. Daarnaast is deze plant gemakkelijk te verzorgen en geeft hij jouw badkamer het laatste puntje op de i.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van planten in de badkamer?

In de badkamer is de luchtvochtigheid vaak hoog, en daar houden planten van. Planten leven van nature ook in een gebied met hoge luchtvochtigheid, dus in de badkamer boots je deze natuurlijke situatie na.

Welke planten kunnen in de badkamer staan?

Planten die houden van een hoge luchtvochtigheid kunnen goed in de badkamer staan.

Hoe verhoog je de luchtvochtigheid voor kamerplanten?

Je kunt een luchtbevochtiger aanzetten om de luchtvochtigheid op te schalen. Ook kun je spuiten met de plantenspuit, maar dit heeft maar voor een korte periode effect.

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *