Er zijn veel verschillende soorten planten, maar natuurlijk bestaan er ook bijzondere kamerplanten. Deze planten zie je niet zo vaak en kun je vaak ook niet kopen in de tuincentra. Hieronder bespreken wij de vijf meest bijzondere planten op een rij. 

Monstera Variegata

Je hebt vast wel eens gehoord van een Monstera, deze plant beschikt namelijk over prachtige bladeren. De bladeren kunnen voorzien van schikking, schikking is kleurverschil over het hele blad heen. Dit wordt dan ook wel ‘variegata’ genoemd. Dit is erg zeldzaam en deze planten zijn erg gewild. Schakering gebeurt meestal maar bij één op de honderdduizend stekjes. Je kunt dan wel nagaan hoe bijzonder het is om een van deze exemplaren in huis te hebben. 

Philodendron Florida Ghost

Ook de Philodendron wordt steeds populairder. Deze plant is namelijk een echte eyecatcher en dan vooral de Philodendron Florida Ghost. Deze plant is namelijk voorzien van verschillende kleuren bladeren. Dit komt doordat de Philodendron Florida Ghost telkens witte bladeren ontwikkelt. In de loop der tijd wordt de kleur van dit blad wel iets anders, hij wordt namelijk vanille-achtig en kan daarna zelfs licht- of donkergroen worden. Deze plant is erg gewild, je kunt er niet zomaar even aan komen. 

Sansevieria Star Canary

Naast de normale Sansevieria zijn er ook nog veel andere soorten Sansevieria’s. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Sansevieria Star Canary. Deze soort Sansevieria zie je niet zo vaak en ziet er erg bijzonder uit. Je kunt hem herkennen aan de korte kromme bladeren. De bladeren van een gewone Sansevieria groeien de lucht in en worden in de loop der tijd erg hoog. Ook zijn de bladeren van deze plant geel. Daarnaast groeit hij niet de lucht in maar groeit naar beneden. Deze plant is ook nog eens erg goed voor de luchtzuiverheid in huis.

Bonte Syngonium

Ben jij op zoek naar een echte eyecatcher? Dan moet jij echt de Bonte Syngonium in huis halen! Deze bijzondere plant zie je niet vaak en is te herkennen aan zijn pijlvormige bladeren en witte vlekken. Het bijzondere aan deze plant is dat als je hem in de zon zet dat er een roze gloed op de stengels te zien is. Deze plant is ook de moeilijkste niet, af en toe wat water en zonlicht en dit pareltje is helemaal gelukkig!

Calathea Fusion White

Deze prachtige plant is voorzien van groene en paarsachtige bladeren. Een echte eyecatcher dus! De plant is gemakkelijk te verzorgen en heeft weinig zonlicht nodig. Het leuke aan deze plant is dat die zijn bladeren kan sluiten wanneer het avond wordt en zodra het ochtend is opent hij zijn bladeren weer. Hoe bijzonder is dat?

Veelgestelde vragen

Hoe verzorg je de Monstera Variegata?

De Monstera Variegata wil graag op een lichte standplaats staan, maar zorg ervoor dat de bladeren niet verbranden. Ook wil hij regelmatig een slokje water krijgen.

Wat is het verschil tussen een gewone Monstera en de Monstera Variegata?

Een Monstera Variegata heeft witte vlekken op het blad, een gewone Monstera is helemaal groen.

Hoe ziet een Philodendron Florida Ghost eruit?

Een Philodendron Florida Ghost heeft in tegenstelling tot de ‘gewone’ Florida Ghost witte bladeren.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *